Őseit keresi a Jóbarátok Phoebeje

Vágólapra másolva!
Az NBC berendelt egy családfakutató műsort, amelyet részben a Jóbarátok Phoebe-jének, vagyis Lisa Kudrow-nak a produkciós cége készít. 
Vágólapra másolva!

Az NBC a Who Do You Think You Are? amerikai változatát szeretné elkészíttetni: a családfakutató műsor Nagy-Britanniában régóta sikerrel megy, idén már az ötödik évadját kezdi. Az új szezonban a nagypofájú showman, Jerry Springer is meglátogatja ősei földjét, Németországot, a korábbi szériákban pedig olyan hírességek szerepeltek, mint Jeremy Irons, John Hurt vagy a Doctor Who (Ki vagy, doki?) főszereplője, David Tennant.

Az alapkoncepció szerint profi genealógusok kinyomozzák egy-egy híresség családfáját, akit aztán egy nagyszabású show keretében szembesítenek az eredménnyel - hogy izgalmasabb legyen, a "leleplezés" nem egy stúdióbeszélgetés keretében történik meg, az adás hősét inkább minél több helyszínre elviszik, hogy autentikus környezetben ismerkedjen meg családja korábbi életmódjával. Jerry Springer így körbenézhetett ősei egykori cipőboltjában, de például Auschwitzba is ellátogatott, ahol felmenői egy része a halálát lelte.

A show amerikai változatának atyja, Alex Graham a projekt kapcsán így fogalmazott: "A műsor olyan emberekről szól, akik próbálják megfejteni kilétüket, és ennek érdekében vállalnak egy érzelmileg terhelt utazást. Mindenkinek van egy nagyszerű története, és ha az illető ezzel a történettel találkozik, akkor teljesen mindegy, hogyan viselkedik a kamera előtt, mindenképp megmozgat valamit a nézőkben".

A műsort részben Lisa Kudrow és Dan Bucatinsky közös produkciós cége, az Is or Isn't Entertainment készíti. A vállalat pár film mellett a The Comeback című televíziós sitcomot gyártotta eddig: a Kudrow főszereplésével futott sorozatot több Emmy-díjra is jelölték, nálunk Visszatérés címmel jelent meg DVD-n.