Ausztrálok a TV Paprikán

Vágólapra másolva!
Hétfőn indult a TV Paprikán az Ausztrál konyhakalauz című sorozat, amely értelemszerűen az ausztrálok étkezési szokásaival ismerteti meg a nézőket.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg kevesen tudnak az ausztrál konyháról többet annál, hogy ott a kengurufarok csemegének számít - a TV Paprika most ezt a hiányt igyekszik pótolni új sorozatával, amely az Ausztrál konyhakalauz címet viseli. Az első epizód február 11-én ment le, de akik lemaradtak róla, azok szerdán, szombaton vagy vasárnap is bepótolhatják.

A műsor két házigazdája, Maeve O'Meara és Joanna Savill együtt járja a kontinensnyi országot, és ezalatt számos nemzet képviselőivel találkoznak, akik mind elmondják, hogyan igazították őshazájuk konyhaművészetét a helyi körülményekhez. A show leginkább a házilag termeszett zöldségekre és gyümölcsökre, illetve azok elkészítési lehetőségeire koncentrál.

A két műsorvezető hölgy, amellett, hogy a világ számos országában vizsgálta már a főzési szokásokat, az ausztrál konyhában kifejezetten szakértőnek számít. Mindketten már a kilencvenes évek eleje óta érdeklődnek az ország gasztronómiája iránt: első idevágó sorozatuk a SBS Eating Guides to Sydney and Melbourne volt, majd egy szakácskönyv is megjelent a témában.

Az eredetileg The Food Lover's Guide to Australia címet viselő sorozatot 1996-ban kezdték, és öt széria is készült belőle. Ez idő alatt, saját bevallásuk szerint, O'Meara és Savill rájöttek, hogy az ausztrál konyha - talán a sokféle nép keveredése miatt - az egyik legizgalmasabb a világon.