Vágólapra másolva!
A Grace klinika Izzie-je, vagyis Katherine Heigl leveti az orvosi köpenyt, és menekülőre fogja a dolgot.
Vágólapra másolva!

Félreértés ne essék, Katherine Heigl nem hagyja ott a Grace klinika stábját, csak épp egy másik produkcióban is szerepet vállal a közeljövőben: az Escape-ben egy olyan nőt fog játszani, aki megszökik egy mormon közösségből.

Carolyn Jessopot ugyanis belekényszerítették egy házasságba, melynek nem ő az egyetlen női tagja, hisz egy mormonnak több felesége is lehet. A nő csak évekkel később dönt úgy, hogy változtat sorsán, gyermekeivel együtt elhagyja addigi otthonát.

A film igaz történeten alapul, Jessop (született Carolyn Blackmore) valóban átélte a fenti eseményeket, kalandjait pedig az Escape című könyvben tárta a nyilvánosság elé.

A regény adaptációját Kirk Ellis végzi, aki az idei Emmy-rekorder, John Adams-et is jegyezte az HBO-nak. Ellis volt az írója emellett az Into the West című minisorozatnak és az Anna Frank igaz története című tévéfilmnek is.

Katherine Heigl következő munkája, az Ugly Truth 2009-ben kerül a mozikba, miután a Grace klinika sikerének köszönhetően olyan nagyfilmekben szerepelt, mint a 27 idegen igen vagy a Felkoppintva.