Olvasóink átneveznék a Megasztárt

Vágólapra másolva!
A tévé rovat gyakran kap olvasói ötleteket, javaslatokat, kritikákat, hol a cikkekkel, hol a műsorokkal kapcsolatban. Most a szombati Megasztár miatt morogtak főképp az internetezők.
Vágólapra másolva!

A szombati Megasztár-ban leginkább az okozhatott meglepetést a tévézőknek, hogy félidőben még a három fiút mutatták kiesőnek, a két lányt biztos bennmaradónak, így Till Attila és Szekeres Nóra arra biztatta a nézőket, hogy "mentsék meg" kedvenc előadóikat, hogy versenyben maradjanak. Ehhez képest a végére Tóth Lüszi és Bencsik Tamara maradt: utóbbi pedig hiába rukkolt elő az elmúlt hetek legjobb előadásával, hiába nyűgözte le a zsűrit, Fenyőék úgy vélték, hogy a kislányt juttatják tovább. Bianca Ryan elvarázsolta az NBC nézőit az America's Got Talent-ben, 2006 augusztusában, úgy tűnik tehát, hogy Magyarországnak is kell egy új, énekes tinisztár.

A zsűri döntései vagy logikusan szubjektív értékelései mindig foglalkoztatják a tehetségkutató nézőit, de ezúttal ingerült olvasók jelezték, hogy nem értettek egyet az ítészek véleményével. Kovasavnak az nem tetszett, ahogy Mester Tamás nekiment a nézőknek. "Neki nem az a dolga, hogy a nézőkkel, a szavazókkal foglalkozzon. A szavazó saját ízlése szerint szavaz a pénzéért. Mester Tamás meg zsűrizzen, szakmai alapon (!!!), és ne a nézőket cseszegesse! A versenyzőknek azt mondja meg, hogy mi volt jó, és mi nem. Ha már a TV2 így találta ki a versenyt, hogy a nézőkre bízza a döntés nagy részét, akkor ő is nyugodjon bele. Bár azt is jó lenne látni, hogy ki, mennyi szavazatot kap, mert ez a bemondásos alapon való eredményhirdetés nem a legmegnyugtatóbb. Ez majdnem olyan, mint a fülbesugdosós játék" - morog.

Gyula az összeesküvés-elméleteket kedveli. "Nem tudom, közjegyző ellenőrzi-e a szavazást, főleg a műsor alatti közléseket, ami szerintem nem más, mint a közönség manipulálása a minél több sms begyűjtése érdekében. Csak megjegyzem, a környezetemben ez már mindenkinek több mint gyanús, ezért aztán az sem küld sms-t, aki egyébként megtenné!" - jelzi elégedetlenségét.

Forrás: [origo]

Szombaton még öten voltak

Géza hasonlóan indulatos. "Én meg a rosszul döntő zsűrire haragszom, de nem is kicsit. Miért egy 13 éves lányt kell 'megmenteni', és mitől? Nem is szabad lett volna engedni, hogy induljon a versenyen. Ő még menjen a gyerek kategóriába, számára ez lenne az ideális. Ne rontsuk el a gyerekeket ilyen korán!" - félti Lüszit. Bözsebaba osztja nézeteit: "A zsűri a nézőkre haragszik, én meg a zsűrire. Fenyő Miklós, véleményem szerint az egyedüli hozzáértő a zsűriből megmondta, hogy Tamara tök jó, mindig tisztán énekel, mint ahogy most is. Lüszike pedig nem először, szinte mindig hamis. E tények alapján elég ciki a zsűri döntése! Most akkor Megasztárt keresünk, vagy cuki-pofi, tündibündi, csakazértis kicsilányt?!? Persze lehet, de akkor más címet kellett volna adni a műsornak!" - háborog.