Leépítés a Duna tévénél

Vágólapra másolva!
A kihasználatlan erőforrásokat megszüntető "optimalizáló leépítést" tervez jövő tavaszra a Duna Televízió - mondta Szekeres László gazdasági alelnök kedden.
Vágólapra másolva!

Negyven műsorkészítő és műszaki munkatárstól válnak meg várhatóan a Duna tévénél, miközben az adminisztrációban dolgozók létszáma "évek óta a működési minimumon van". Szekeres László szerint a gazdasági folyamatok és az üzleti terv időarányos adatainak ismeretében a jövő év első negyedében születhet döntés arról, pontosan hány embert és kiket bocsásson el a most mintegy félezres létszámmal működő köztelevízió.

Nem tervezik, hogy jelentősen emelnék külső gyártású műsoraik arányát, mivel "az sem olcsóbb", ugyanakkor utalt arra, hogy három esztendeje nem reagál az inflációra az állami büdzséből érkező összeg, ennek következtében pedig számos fejlesztésről voltak kénytelenek lemondani. "A műszaki megújulást köti gúzsba a pénzhiány" - mondta Szekeres László, megtoldva ezt azzal, hogy a digitális átállással kapcsolatos feladatokra sem kaptak eddig plusz pénzt a költségvetéstől.

A Duna tévé előtt egy héttel a TV2 jelentette be, hogy megválik több dolgozótól. "A Pro7-Sat1 csoport terveit is befolyásolja a globális válság, így ránk is hatással van. Mint leányvállalat, rugalmasan kell reagálnunk. Fájdalmas, de cégcsoport szinten 35 embert el kell bocsátanunk, egybekötve mindezt egy átszervezéssel" - nyilatkozta Várdy Zoltán vezérigazgató lapunknak.