Abi Tucker: Olyan vagyok, mint a McLeod-lány

Vágólapra másolva!
Két adón is megy hazánkban a McLeod lányai című ausztrál sorozat, csak míg az m1 az első, addig a Hallmark már az utolsó szezont küldte képernyőre. Utóbbi csatorna jóvoltából értük el Abi Tuckert, aki a befejező évadokra csatlakozott a szériához, de korábbról, a Szívtipró gimi-ből is ismerhetjük. Az [origo]-nak többek között arról mesélt, hogy imádná a farmbeli életet, és szívesen fellépne Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A McLeod lányai alapsztorija szerint két, gyerekkorban elválasztott lánytestvér közösen örökli meg apja marhatartó farmját, melyet hagyományosan a család férfitagjai igazgattak. Claire és Tess azonban nem sokat ad a tradíciókra, így csupa talpraesett nőből verbuvál egy csapatot, amely aztán remekül helyt áll a semmi közepén lévő birtokon, több száz kilométerre a legközelebbi nagyvárostól.

Az óriási távolságok ellenére is nagy volt a jövés-menés a farmon, olyannyira, hogy a hetedik (vagyis az utolsó előtti) évadra már csak egyetlen eredeti szereplő maradt. Ekkor csatlakozott a stábhoz Abi Tucker, aki Grace Kingston McLeodot, a címbeli lányok egyik unokatestvérét formálta meg. A színésznő a Szívtipró gimi Jodie-jaként kezdte színészi pályafutását, közben énekesi karrierjét is építgette, és több színházi darabban, például a Vagina monológok egyik adaptációjában is feltűnt. Az [origo]-nak a Hallmark közvetítésével, e-mailben adott interjút:

Hol laksz Ausztráliában?

- Jelenleg Sydney belvárosában élek: ez egy nagyszerű hely, és csak egy rövid sétára vagyok a gyönyörű kikötőtől. Decemberben Melbourne-be költözöm, hogy egy musicalen dolgozzak. Aztán, remélem, sikerül összehozni pár fellépést az új albumommal Európában, mielőtt visszatérnék Sydneybe.

Élnél és dolgoznál egy olyan farmon, mint amit a McLeod lányai-ban láthatunk?

- Nagyon szeretem azt a farmot. Amikor Grace-ként belecsöppentem a McLeod lányai-ba, olyan érzés volt, mintha a Drovers Run (a filmbeli birtok - a szerk.) valóban az otthona lenne ezeknek a karaktereknek. Akárcsak a Szívtipró gimi helyszínéül szolgáló iskola, ez a közeg is egy külön életstílust jelent.

Nézted a McLeod lányai-t, mielőtt szerepet kaptál benne?

- Láttam a sorozatot, de ami talán fontosabb volt, hogy korábban is ismertem pár embert a stábból, néhányukkal dolgoztam együtt. Doris Younane (a sorozatban Moira Doyle - a szerk.) például Yola Fatousht alakította a Szívtipró gimi-ben. Jessica Napierrel (a sorozatban Becky Howard - a szerk.) az Angst című mozifilmben játszottam együtt, bár ő már otthagyta a McLeod lányai-t, mire én csatlakoztam. A sorozat több sztárját is láttam más munkákban.

Ki a kedvenced az eredeti karakterek közül?

- Simmone Jade McKinnon ugyan nem szerepelt az elejétől fogva, de az általa játszott Stevie igazán fantasztikus. Csodálatos személyiség. Ahogy nézem azt a két szériát, amiben én is részt vehettem, úgy gondolom, a stáb remek csapatot alkotott, minden nagyon jól működött.

McLeod's Daughters

Miért vállaltad el a szerepet a sorozatban?

- Nagyon megtetszett Grace karaktere. Épp Londonban voltam, amikor értesültem a meghallgatásról, és úgy éreztem, hogy ez pont a nekem való szerep. Remek döntés volt elmenni a válogatásra.

A való életben is olyan "bátor és független" vagy, mint az általad játszott karakter?

- Igen, független személyiség vagyok. És bátor is. Szeretem a kalandot, és rendkívül impulzív vagyok. Ugyanakkor Grace sokat finomodott a történet során. Szerettem, amit a forgatókönyvírók műveltek Grace figurájával, igen érdekes volt eljátszani.

Amúgy is hordasz kalapot, mint Grace?

- Nem sűrűn viselek kalapot, a Drovers Runon viszont nagy könnyebbség volt az állandó napsütésben. Ausztrália déli részén igazán forró és száraz tud lenni a nyár.