Új magyar sorozat indul

Vágólapra másolva!
A Duna Televízió pénteken sugározza saját gyártású sorozata, az Állomás első két részét; a széria az Európai Unió délkeleti végén kialakult világ sajátos identitásával, mindennapjaival, lakóinak problémáival foglalkozik.
Vágólapra másolva!

A sorozat helyszíne egy kicsi, kopottas, határ menti állomás, amely bárhol lehet Közép-Európában, egy olyan pont, ahol a szomszéd országok vándorai folyton egymásba botlanak, és a helybéliek életének fordulatai is nagyon ismerősek lehetnek. A vasutasok, fináncok, utazók kalandjai mellett a rafinált állomásfőnök, Józsi és családja, Ervin, a forgalmista és Margit, a pénztárosnő, vagy a szeretetre vágyó utcalány, Izaura csavaros történetei láthatók - olvasható a televízió összegzésében.

A sajtóanyag szerint az első részben a tuslagi polgármester-választás bonyodalmaiba csöppenhet a néző, a második rész pedig egy titokzatosan hallgatag nagymamáról szól. A sorozatban szerepel mások mellett Csuja Imre, Börcsök Enikő, Györgyi Anna, Scherer Péter, Teleki Péter, Rajhona Ádám és Kovács Lajos, a rendező Balogh Zsolt, az operatőr Sára Balázs. A széria zenéje a Besh-o-drom együttes nevéhez fűződik. A Duna Televízió több mint másfél évtizedes történetében ez az első saját gyártású széria.