Bezár a Viasat3 Bárja

Vágólapra másolva!
Idő előtt bezár a Bár 2.0 a Viasat3-on: a reality nem hozta az elvárt nézettséget.
Vágólapra másolva!

A csatorna programigazgatója, Hámori Barbara így fogalmazott: "A Bár 2.0 már október végén véget ér, mivel a műsorfolyam hosszára a formátum teljes rugalmasságot biztosít a sugárzó csatornáknak. Úgy ítéljük meg, a műsor teljesítette a tőle elvártakat. A Bár első szériája óta ekkora visszhangja nem volt még saját gyártású produkciónak, az emberek fölfigyeltek arra, hogy a Viasat3 a színvonalas vásárolt tartalmak mellett képes szórakoztató, hazai produkciókat is előállítani."

Nagy reményekkel indította szeptember közepén magyarországi működése egyik legnagyobb költségvetésű produkcióját a Viasat3, ám hamar kiderült, hogy az esti nyolcórás sávban nem életképes a formátum, nem bírta a versenyt a Hal a tortán-nal és a Fókusz-szal. A két nagy kereskedelmi tévétől a Viasat3 nem tudott nézőket rabolni, a műsort a gyenge számok miatt este 11-re tették, hogy ha nézőszámban nem is, legalább közönségarányban javítson.

A Bár első menete viszonylag sikeres volt 2001-ben, az akkor egyszázalékos nézettségű, jóformán ismeretlen Viasaton, de a piaci viszonyok is megváltoztak, és a tévézők már inkább a közepesen ismert tévés személyiségekkel forgatott valóságshow-kra kíváncsiak (ilyen a TV2 főzőműsora vagy a Celeb vagyok, ments ki innen!), nem vevők az ismeretlenek kalandjaira - ezért volt pár gyászos hete a civilekkel forgatott Vacsoracsatá-nak is.

A Bár 2.0 tervezett zárása decemberben lett volna, de október 26-án már szabadon is eresztik a megmaradt játékosokat. Amióta hármas bárharcok vannak, heti két kiesővel, már lehetett sejteni, hogy a csatorna a gyorsítás híve: valószínűleg egy találomra betett Helyszínelők-ismétlés is hozza ugyanazt a közönségarányt.

Bár az interneten, a Videa oldalain sokan követték az élő streamet, a Bár vasárnap este bezár, akkor dől el, Zsófi, Duda, Tomi vagy Évi viszi-e a kocsit és a tízmilliós értékű nyereményt.