Meghalt Albert Györgyi

Vágólapra másolva!
Meghalt péntek délután Albert Györgyi. A 44 éves újságíró, műsorvezető egy taxiban lett rosszul, a mentők hiába próbálták egy órán át újraéleszteni.
Vágólapra másolva!

Meghalt Albert Györgyi televíziós újságíró péntek délután - erősítette meg az [origo] információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A 44 éves Albert halálának körülményeiről annyit mondtak: egy taxiban lett rosszul, a kiérkező mentősök hiába próbálták megmenteni az életét. Bűncselekményről nincs szó, a rendőrség a helyszínt biztosította, amíg a mentősök egy órán át próbálták újraéleszteni - tette hozzá. Egyelőre nem tudni, mi okozta halálát.

Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten. 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában. 1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője volt. Később a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, majd a Calypso Rádió műsorvezetője volt.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig pedig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, emellett a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról. 1998 után az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője lett, majd ezt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetítette az Oscar-díjak átadását.

Albert Györgyi több interjút készített világhírű sztárokkal, így Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával, valamint az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán Madonnával.

Az utóbbi időben főként a szenvedélybetegségével, magánéletével és a válásairól szóló, készülő könyvével kapcsolatban került a bulvárújságok címlapjaira. Betegségéről a "Miért pont én? - A depresszió szorításában", kapcsolatairól pedig a "Miért pont ők? - A férfiak fogságában" című könyveiben vallott.