Élet Alaszkán kívül

Vágólapra másolva!
A Viasat3 február végétől minden hétköznap vetíti a Miért éppen Alaszká?-t, amelyet nyugodtan mondhatunk a kilencvenes évek egyik kultsorozatának. A sikerhez a jól megírt sztori mellett bizonyára hozzájárult a karakteres szereplőkből álló színészgárda is - akiknek azonban már csak civil nevét is nehezünkre esett megjegyezni annak idején. A sorozat óta nem is hallhattunk róluk túl sokat, ezért utánajártunk, hogy mi történt velük az elmúlt évtizedben.
Vágólapra másolva!

Rob Morrow (dr. Joel Fleischman)

A Miért éppen Alaszka? 1990-ben indult hódító útjára: a történet középpontjában a New Yorkból egy (képzeletbeli) alaszkai kisvárosba, Cicelybe került orvos, Joel Fleischman áll, akit Rob Morrow alakít. A színész talán az egyetlen a stábból, aki nem tűnt el a süllyesztőben, igaz, nem is tudta beváltani a szép reményeket, amelyek a sorozat indulásakor hozzá kötődtek. Jelenleg is láthatjuk a Gyilkos számok című krimisorozatban, de amilyen csodálatosan arrogáns és pökhendi volt a Miért éppen Alaszká?-ban, nyomozóként legalább annyira gyenge és hiteltelen. A közbenső időben forgatott mozifilmjei is ilyesféle vetélések, nagy dobásnak indult, de sikert végül nemigen arató alkotások: többek között az ötvenes évek tévés bundájára rávilágító Kvíz show vagy az Utolsó tánc, amelyben a halálra ítélt Sharon Stone-nal esik szerelembe.

Janine Turner (Maggie O'Connell)

Annak idején lélegzet-visszafojtva figyeltük Fleischman doki és a vagány női pilóta, Maggie O'Connell csiki-csuki viszonyát, amelyben a folytonos piszkálódáson is rendre átütött az egymás iránti vonzalom. A modellből lett színésznőt, Janine Turnert egy-két filmben láthattuk még a sorozat után, de sehol nem alakított Maggie-hez hasonló, karakteres nőket, inkább csak a férfihős "tartozékaként" volt jelen: a Cliffhanger-ben Stallonéval mászta a hegyeket, a Dr. T. és a nők-ben pedig Richard Gere oldalán domborított. Megpróbálkozott a forgatókönyvírással is, majd saját művéből megrendezte a Trip in a Summer Dress című filmet, amely egy öntörvényű anya gyerekeivel való kapcsolatát boncolgatja. Jelenleg egy texasi ranchen él, ahol egyedül neveli tízéves kislányát.

Barry Corbin (Maurice Minnifield)

Az alaszkai település nagyokosát, a volt űrhajós Maurice Minnifieldet alakító Barry Corbin száznál is több tévés és filmes produkcióban felbukkant, sőt számítógépes játékokhoz is adta a karakterét vagy a hangját. Általában a sorozatban játszotthoz hasonló, irányításra törekvő figurákat jelenít meg: rengetegszer láthattuk őt kisvárosi rendőrként vagy alacsonyabb rendfokozatú katonatisztként, akinek azonban még mindig van kinek parancsolgatnia. Jelenleg a Tuti gimi-ben játszik kosárlabdaedzőt, ami szintén besorolható a fenti szerepek közé.

Forrás: Red Dot

Janine Turner szőkén, egy tavalyi premieren

John Cullum (Holling Vincoeur)

Maurice egykori barátja, későbbi riválisa a sorozatban a polgármester-kocsmáros Holling Vincoeur. Megszemélyesítője, John Cullum a sorozat után legemlékezetesebb tévés szerepét a Vészhelyzet-ben kapta, ahol Mark Green apját kellett eljátszania. (Annak idején a szemüveges doki alakítója, Anthony Edwards is feltűnt a Miért éppen Alaszká?-ban, egy fura oxigénsátras pasas szerepében.) Cullum egyébként elsősorban színpadi színész, akinek remek énekhangja van: a Broadwayen számos musicalben láthattuk, alakításaiért több Tony-díjat is kapott.