Visszatérő kultsorozat a Duna tévén

Vágólapra másolva!
A Duna TV újra leadja a Drót-ot: az első alkalommal még csak egy szűkebb réteg követte figyelemmel, de azóta talán többekhez eljutott a híre.  
Vágólapra másolva!

Szeptember 25-től újra sugározza a Drót című sorozatot a Duna TV, ezúttal dupla részekkel; a széria így minden csütörtökön 22.40-kor és 23.40-kor jelentkezik. Egyelőre az első ötven epizódot láthatjuk, az ötödik, egyben befejező széria nem kerül adásba.

A Drót sok helyütt kultstátusba emelkedett a sorozatnézők körében, nem valószínű viszont, hogy kezdettől fogva sok nézőt vonzott volna -, akik annak idején lemaradtak róla, azoknak itt a remek alkalom a pótlásra. A sorozat ereje valószínűleg abban rejlik, hogy a látványra, trükkökre és erőszakra építő szériák ellenében elmélyült, szociológiailag hiteles valóságábrázolást kínál a nézőknek, ami szembesítheti őket a(z amerikai) társadalom lényegi problémáival.

A széria egyébként Baltimore alvilágát mutatja be, minden évadot más-más téma köré kanyarítva. Az ábrázolás azért is lehet hiteles, mert az ötletgazda, David Simon több mint egy évtizedig oknyomozó riporterként dolgozott a városban. Élményeit először könyv (Egy év a gyilkos utcákon), majd tévésorozat (Gyilkos utcák) formájában írta meg, végül a veterán baltimore-i nyomozóval, Ed Burnsszel közösen megalkotta a Drót-ot.

Simon a széria után írt még egy minisorozatot az iraki háborúról (Generation Kill), de van más ötlet is a tarsolyában: legközelebb New Orleans zenei világába szeretne kirándulást tenni.