Visszatér a legendás bemondónő

Vágólapra másolva!
Bemondóként egy televíziós korszak jelképe volt, ősztől pedig főzőversenyt vezet az ATV-n: újra a képernyőn üdvözölhetjük Kertész Zsuzsát.
Vágólapra másolva!

Sokan kedvelték Kertész Zsuzsát: a bemondónő közvetlen, természetes stílusával gyakorlatilag az egész országot elvarázsolta annak idején, amikor még csak egy tévécsatorna (és sokkal kevesebb szórakozási lehetőség) létezett. 2000 óta nem láthattuk képernyőn, októbertől azonban műsorvezetőként tér vissza, írja a Blikk.

Kertész az elmúlt nyolc évben olyan tréningeket tartott, melyek közéleti szereplésre készítették fel a jelentkezőket. Az ATV-n induló Szakácskirály vezetését állítólag csak Juszt Lászlóval és Kővári Katalinnal való barátsága miatt vállalta el, a műsor producere ugyanis a házaspár közös gyermeke, Juszt Balázs.

A produkció a főzőversenyek sorába kapcsolódik be, de egész más jelleggel, mint a Hal a tortán vagy a Vacsoracsata: itt profi szakácsok mérik össze tudásukat szakértő zsűri előtt, hogy a végén kiderüljön, ki az ország legjobb séfje.

Hat elődöntőben három-három szakács versenyez, majd a két középdöntő után - még karácsony előtt - adja ki a zsűri a szakácskirály címet, melyet a győztes, illetve az őt benevező étterem egy évig használhat.

A döntőbizottság nemcsak az ételek elkészítését figyeli, de díjazza például a jó kommunikációs készséget vagy a rögtönzési képességet is.