Jó arcok az internetről

Vágólapra másolva!
Az HBO kísérleti részlege, az internetes műsorokra specializálódott HBOlab októberben jön első sorozatával. 
Vágólapra másolva!

Az HBO rendhagyó vállalkozásba kezdett, külön csapatot hozott létre internetes programok megvalósítására. Az internetes sorozatok eleddig inkább csak a tévé "vadhajtásaként" léteztek, a csatornák már bejáratott produkcióikat ültették át a netre, mondjuk, minizódok, vagyis 2-3 perces plusz anyagok formájában.

Az HBO most épp a másik oldaláról közelíti meg a dolgot: az interneten feltűnt szórakoztató arcokat gyűjtötte egybe, hogy október 1-jén elindítsa Hooking Up című vígjátéksorozatát. A sorozatban közreműködik a sokakat becsapott tinilány, lonelygirl15 (pontosabban alakítója, Jennifer Rose), valamint a YouTube-on szinte már sztárstátusba emelkedett videobloggerek, sxePhil és KevJumba.

Az egyelőre tízrészesre tervezett sorozat olyan videoportálokon fog futni, mint a YouTube vagy a MySpace, de persze egy direkt e célra létrehozott honlapon is megjelenik majd. Ez utóbbi oldal egyelőre nem működik, de addig is az HBOlab weblapján kaphatunk egy kis ízelítőt a Hooking Up-ból.

Az érthetően inkább fiatalokat célzó sorozat amúgy egy csapat egyetemistáról szól, akik idejük nagy részét e-mailezéssel, chateléssel töltik, de a kommunikáció mégsem működik közöttük.