Vágólapra másolva!
Bővül a Duna TV Kikötő című kulturális műsora: a hamarosan jelentkező Világkikötő a világ minden tájáról tudósít az érdekes helyekről, eseményekről.
Vágólapra másolva!

Szeptember 23-tól kezdve havonta jelentkezik a Világkikötő, amely a Kikötő hagyományait viszi tovább: a stáb felszedi a horgonyt, és csak ott áll meg, ahol valami érdekeset talál - azonban már nemcsak hazánkban, hanem az egész világban hajózik.

A Világkikötő első adása Tajvanba kalauzolja a nézőt, ahol a műsor szerkesztői - látva a helyi művészvilág aktivitását - kulturális forradalmat szimatolnak. A Duna TV stábja itt leginkább az évezredes kultúra és a mai modern művészetek összefonódásáról, Kelet és Nyugat hagyományainak ötvöződéséről tudósít.

Többek között megismerheti a tévéző a világ egyik legjobbjaként számon tartott kortárs táncegyüttest, megtudhatjuk, milyen is egy igazi szellemfesztivál, illetve ellátogathatunk egy híres tajvani bábszínházba, valamint egy olyan étterembe, melyet a New York Times a világ tíz legjobbja közé sorolt.

A további adások is ígérnek érdekességeket, hisz azokban olyan, hasonlóan távoli országok kultúrájával ismerkedhet meg a tévéfogyasztó, mint Thaiföld, India, Argentína vagy Kongó.