Improvizatív komédiasorozat indul

Vágólapra másolva!
Talán már hallottak a nézők a Golden Globe- és Emmy-díjas Curb Your Enthusiasm-ról, amely Félig üres címmel jön az HBO Comedyre.
Vágólapra másolva!

Az HBO 2000-ben indította el Curb Your Enthusiasm című sorozatát, melyben Amerika egyik viccesembere, Larry David játssza a főszerepet - pontosabban nem is játszik, hanem önmagát adja, hisz a széria valóban Larry Davidről szól.

Az író-színész-producert például a Seinfeld című vígjátéksorozatból ismerhetjük, ahol az epizódok megírása mellett meg is jelent vagy harminc epizódban - emellett a nagysikerű Saturday Night Live-hoz is írt pár részt. A Félig üres-sel David önmagát mutatja meg a nézőknek: kiderül, hogy egy kíméletlenül szókimondó, furcsa szokásokkal rendelkező ember, aki viszont éppen ezért szórakoztató.

A sorozatban ráadásul számos híresség feltűnik, aki szintén önmagát alakítja - és itt ne Z-kategóriás celebekre gondoljunk, hanem olyanokra, mint Martin Scorsese, Alanis Morisette, David Schwimmer, Mel Brooks vagy Ben Stiller. A széria érdekessége továbbá, hogy nincs előre megírt szövegkönyve, állítólag az összes szereplő egy vázlatos forgatókönyvre improvizál.

Az első rész október 5-én 20.30-kor jelentkezik az HBO tematikus csatornáján, az HBO Comedyn, a további epizódok vasárnaponként ugyanebben az időpontban tekinthetők meg.