Vágólapra másolva!
Vitray Tamás, a Magyar Televízió ikonja idén nem kapott lehetőséget a köztévénél, de az Eurosporton és az RTL Klubon olimpiai műsorában ott lesz.
Vágólapra másolva!

Vitray Tamás kétségkívül az MTV egyik ikonja, 21 nyári és téli olimpiáról közvetített, mindössze két télit hagyott ki - azokban az időkben más munkája volt a köztévénél, más osztályt vezetett. A pekingi olimpiára nem hívták az MTV-től, így az Eurosporton fog kajak-kenut közvetíteni, illetve elfogadta az RTL felkérését, és minden este találkozhatnak vele a nézők a Híradó után. Az MTV elengedte őt, így pár hétre most a kereskedelmi tévé egyik arca lesz.

"Az esti hírműsor után lesz mindig egy párperces sportműsor, mely a napi eseményekkel, nagy nyertesekkel, főleg a magyarok szereplésével foglalkozik. Ezt fogom vezetni, de persze csapatmunkáról van szó, sokan dolgoznak azon, hogy minden rendben menjen" - mesélte az [origo]-nak.

Felvetődik a kérdés, hogy nem sértődött-e meg az MTV-re, mert nem tartottak igényt munkájára. "Tudomásul kell venni a döntést, legyen mindig realitásérzéke az embernek. Ha a jelenlegi MTV-s sportvezetés nem igényli segítségem, akkor végre leülök, és megnézem tévében az olimpiát. Utaznék, ha kellenék, de eszelős vágyat nem érzek" - kommentálta a döntést. Vitray különben úgy látja, hogy tévében sokkal többet lát az ember, mint a helyszínen, mert a fokozott biztonsági intézkedések, a nehézkes közlekedés miatt a helyszínen lévő riporter csak napi egy-két eseményt élvezhet, mivel az odajutással el is megy a fél nap.

"A legkellemesebb, legszervezettebb az 1972-es müncheni olimpia lehetett volna, de sajnos a merénylet mindent tönkretett. A legszebb, a legbarátságosabb helyszín Sydney volt, nyolc évvel ezelőtt. Bennem viszont az 1968-as mexikói olimpia él legmélyebben" - mesélte. Vitray Tamás szerint elképzelhető, hogy négy arannyal tér haza a magyar csapat, de ha kijön a lépés, akár nyolcat is hazahozhatnak sportolóink.