Megint lesz Dallas, MacGyver és Esmeralda

Vágólapra másolva!
Új műsorokkal, új arculattal vág neki a többet akaró Story tévé 2008 őszének. Felismerték, hogy a saját gyártású műsorokkal jobb nézettséget lehet elérni, mint dél-amerikai telenovellákkal, így indul reality hajléktalanokkal és főzőshow sztárvendégekkel. Nosztalgiának pedig ott a Dallas, Esmeralda, a MacGyver.
Vágólapra másolva!

Szeptember 3-án este indul útjára a csatorna valóságshow-ja, a Nagy lehetőség. Tucatnyi hajléktalan ember küzdelmét figyelhetik a tévézők: megpróbálják újraépíteni az életüket, miközben közel fél éven át különböző feladatokat kapnak. Fodrász, stylist, pályaválasztási tanácsadó, pszichológusok és orvosok segítenek nekik visszailleszkedni a társadalomba. Elsősorban szenvedélybetegségeikről kell leszokniuk (alkohol, szerencsejáték, dohányzás), majd ki kell tanulniuk egy szakmát, ezután munkát kell keresniük.

A műsorból közösségi döntés alapján minden héten távozik egy játékos, akinek állítólag a produkció továbbra is segít a visszailleszkedésben. Aki a legjobbnak bizonyul, megnyeri a fődíjat egy lakást, egy autót és egy munkahelyet. Tornóczky Anita és Bakács Tibor Settenkedő a játékosok heti felelőse, akik amellett, hogy segítik a játékosokat a beilleszkedésben, bizonyos helyzetekben szankcionálják a játékosok elfogadhatatlan viselkedését is. Műsorvezetőként Csisztu Zsuzsát láthatják viszont a nézők.

A műsort már előre támadják, mondván, hogy emberek nyomorúságából, kiszolgáltatottságából csinál show-t, és mivel a Story tévé kereskedelmi csatorna, így a nézettség érdekli, nyilván mindent elkövet, hogy foglalkozzanak a lapok a realityvel. Bakács Tibor újságíró (akit páran a Magyar Narancsból, de többen a Megasztár zsűrijéből ismernek) már ki is fakadt egy hetilapban, az értelmiség fanyalgását emlegetve: ő úgy látja, hogy ez a műsor legalább felhívja a figyelmet egy olyan problémára, melyet szokás szőnyeg alá söpörni.

Kajás műsor is lesz

Evős műsor fut az RTL-en, a TV2-n is, a Story tévé sem akar nagyon lemaradni: hétfőtől péntekig 17 óra 50-től lesz látható Buza Sándor játékos gasztroshow-ja, a Szomszéd főztje, melyben a műsorvezető és aktuális vendége becsapós fantázianévvel ellátott ételt próbál meg elkészíteni receptleírás és szakácskönyv nélkül. Még a konyhában található hozzávalók sem mutatják a helyes irányt, mert felesleges alapanyagok is várják a sztárvendégeket. A műsor végére kiderül, vajon Buza Sándor vagy a konyhapult-szomszéd amatőr szakács főztje a jobb - áll a leírásban. Itt nyilván a főszereplő kedveltsége, rokonszenv-indexe határozza meg a nézettséget is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Jön Jockey, Bobby

Hétfőtől péntekig 19 órától a világ egyik legnagyobb hatású szappanoperája, a Dallas kerül képernyőre Jockey, Bobby, Samantha erős jelenlétével. Visszamegyünk a múltba, mert ismét láthatóak lesznek MacGyver, Esmeralda és Marimar kalandjai, valamint hetente négyszer hollywoodi sikerfilmeket is ígérnek.

A Story tévé kínálatában folyamatosan növelik a saját gyártású műsorok arányát, tehát tudják a csatornánál, hogy csak amerikai sorozattal, ismételt talkshow-val nem lehet feljebb kúszni. "Ebbe a stratégiába illeszkedik a Nagy lehetőség és A szomszéd főztje. Előbbivel új műfaj mutatkozik be nálunk, eddig valóságshow nem szerepelt műsorunkban, Buza Sándor főzőműsora pedig egyedülálló módon ad betekintést a gasztronómia világába" - mondta el Borsány-Gyenes András, a Story tévé megbízott vezérigazgatója.

Az őszi szezonban megújul a csatorna látványvilága is, amelyet ismét a brit Kemistry cég tervezett. Az egységes branding nemcsak a logóra, a csatorna azonosítókra és képernyőgrafikákra terjed ki, hanem a köztéri hirdetésekre, a hanganyagokra és a csatorna önálló honlapjára is. Ugyancsak a Kemistry találta ki a Story tévé 2005-ös induló, valamint tavaly decemberben Havas Henrik esti beszélgetős műsorának arculatát.

Ami marad

Hétköznap este 20 órakor várja a nézőket a Havas Henrik személyiségére épülő beszélgetős műsor, Lajcsi Szuperbulija pedig minden péntek este 21 órától lesz a képernyőn. Vasárnap elsősorban a nőket várja a képernyő elé a Story tévé a Rubint, minden, ami nő, a Divatdiktátor és a Lakosztály című saját gyártású műsorokkal.