Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió a nyáron több zenés műsorral ígér kellemes kikapcsolódást a pihenni vágyóknak: komoly- és könnyűzenei produkciók egyaránt színesítik a palettát, és azon belül is többféle műfajból válogathatnak az érdeklődők.
Vágólapra másolva!

A műfaji sokszínűséggel több korosztályt céloz meg az MTV: inkább a fiataloknak szól a széria, ami ritkán hallható zenei produkciókból és ismert könnyűzenei együttesek koncertjeiből ad válogatást szombat éjszakánként. Az A38 hajó sorozatában többek között a népzenét, sanzonokat és klezmert játszó Chackra Hacker világzenei formáció koncertjét láthatják a nézők július 12-én.

Az első augusztusi szombaton egy tavaly őszi, kétnapos dzsesszfesztivál koncertjeit nézhetjük ugyanebben a sorozatban: a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiválján mások mellett a Pavol Bodnar Quartet (Winand Gáborral), a Koala Fusion (az ex-animás Kása Julival) és a Harcsa Veronika Quartet lépett fel.

Vasárnap esténként az MTV Hangerő tavasszal rögzített akusztikus koncertjeit ismétli a csatorna. A Roy & Ádám Trio koncertjét már láthattuk július 6-án, de előttünk van még a Hooligans unplugged fellépése (július 13.), jön Pély Barna zenekara, a United (július 20.), majd a Quimby (július 27.), zárásként pedig a Black II Black (augusztus 3.).

Amúgy Roy & Ádám muzsikájába is belehallgathatunk még július 23-án, július 16-án pedig a Váradi Roma Café Espresso című lemezbemutatója kínál kellemes kikapcsolódást. Az Adagio július 10-én a Sportarénából jelentkezik a megszokott musicalrészletekkel és popdalokkal. Július 18-án Lajkó Félix egy tavalyi koncertjét láthatjuk a diósgyőri várból.

Akik annak idején lemaradtak A Társulat gálájáról, azok bepótolhatják július 12-én, és a Csináljuk a fesztivált külföldi slágereket magyarul feldolgozó epizódját is ismétli a csatorna július 30-án. A nyári kínálatban a komolyzene kedvelői is találnak kedvükre valót, például Horgas Eszter koncertjének felvételét július 19-én.