Lökött szuperhősök követik a vámpírokat

Vágólapra másolva!
Joss Whedon, a Buffy, a vámpírok réme alkotója rendhagyó sorozattal állt elő: szuperhősökről készített zenés paródiát - július 15-én jön is az első rész.
Vágólapra másolva!

Joss Whedonnak nemcsak a Buffy-t, de annak testvérsorozatát, az Angel-t, valamint a Firefly-t is köszönhetjük, így izgatottan figyeljük legújabb vállalkozását is. Az író-producer zenei hajlamait már a Buffy egyik szokatlan epizódjában is megmutatta, amikor is a szereplők minden ok nélkül dalra fakadtak.

Whedon ezúttal is musicalesre vette a figurát: még az írósztrájk alatt összedobott egy jó háromnegyed órás darabot, amelyben nem teljesen normális szuperhősök dalolásznak, a gonoszok kórusával kiegészülve. A Dr. Horrible's Sing-Along Blog amolyan családi vállalkozásként készült, tekintve, hogy Whedonnak testvérei és más rokonai is besegítettek a produkcióba.

Mint azt a címbeli "blog" szócskából sejteni lehet, a sorozat kifejezetten internetre készült, így számítógépünkön mi is egyből megtekinthetjük, nem kell arra várnunk, hogy valamelyik magyar csatorna megvegye a szériát.

A három részre darabolt musicalnek egyelőre az előzetesét nézhetjük meg a honlapon, maga a sorozat július 15-én jelentkezik, majd 17-én és 19-én jön még egy-egy rész. A dátumokat nem árt észben tartani, mert a finálé után már másnap le is veszik a sorozatot, a tervek szerint csak 20-ig lesz fent a neten - más kérdés persze, hogy utána más formában is megjelenhet.

A történet középpontjában egyébként egy őrült tudós, Dr. Horrible (a How I Met Your Mother című sitcomból ismerős Neil Patrick Harris) áll, aki reménytelenül szerelmes egy lányba. Szíve választottja persze egy szuperhősért, Captain Hammerért epekedik, aki viszont nemigen figyel másra önmagán kívül, állandóan ilyesféle nárcisztikus megjegyzéseket tesz: "Nem járok edzőterembe. Természettől fogva ilyen a testem".