Kell a tévének a kő-papír-olló bajnokság

Vágólapra másolva!
A futball-Eb közben Amerika egy másik sporteseményre figyel: június 20-22-én rendezik a Kő-papír-olló bajnokságot, amit a tévé is közvetít.
Vágólapra másolva!

Nemigen tudunk sótlanabb dolgot elképzelni egy Kő-papír-olló bajnokságnál, Amerikában azonban ezt is közvetíti a tévé: ráadásul nem is akármilyen vidéki csatorna, hanem a Fox sportcsatornája, a Fox Sports Network.

Persze azért nem csapott le rá egyből az adó, "némi" csúszással közvetíti a mérkőzéseket: a Reuters tudósítása szerint a felvétel csak október 6-án kerül adásba, a Best Damn Sports Show Period című különkiadás keretében.

A Kő-papír-olló bajnokságot egyébként már 2004-ben is közvetítette a Fox, így a show executive producere a játék szellemi támogatójának nevezte a csatornát. A rangadót a korábbi években is leadta egy-egy csatorna, tavaly az ESPN2, előtte pedig az A & E.

A bajnokságon idén több mint 300 versenyző méri össze "tudását", a nyertesnek pedig 50 ezer dollár üti a markát, valamint elutazhat Pekingbe, ahol az olimpiával egy időben tartják a világbajnokságot. Magyarországon is rendeztek már kő-papír-olló versenyt, az első ilyen eseményre tavaly novemberben került sor a Sugár üzletközpontban.