2,13 millióan nézték itthon az Eb-döntőt

Vágólapra másolva!
Az ország 22,8 százaléka, a tévézők fele nézte tegnap este az Európa-bajnokság döntőjét.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnokság döntőjének közvetítése 20.28-or kezdődött az m1-en, és 22.53-ig tartott. Az AGB Nielsen mérése szerint a spanyol győzelmet hozó találkozót 2 millió 135 ezer honpolgár követte figyelemmel, azaz az ország 22,8 százaléka nézte a meccset. A közönségarány ennél is beszédesebb, a bekapcsolt tévék 49,7 százalékán, azaz közel felén ment a futballdöntő, míg a többi, közel hetven, magyar nyelvű csatornára jutott a többi néző. A Németország-Spanyolország-mérkőzésbe 3 millió 793 ezren néztek bele legalább egy percre.

Az MTV nézettsége már a csoportmeccsek során is emelkedett, és az elődöntők is izgalmi állapotba hozták a magyarokat: a német-török meccs 1,44 milliós nézettséggel ment (ilyen sok nézőt semmilyen MTV-s műsor nem kötött le idén), a spanyol-orosz pedig 1,36 millió tévézőt érdekelt végig. Előbbinél 35,1 százalékos közönségarányt mértek (ami szintén szokatlanul magas az MTV esetében), utóbbinál 31,3 százalékot jegyezhettek fel. Korábban még a spanyol-olasz (1,36 millió) és a holland-orosz (1,26 millió) ért el kiemelkedő nézettséget.

A törökök is emlékezetes meccseket játszottak

A mérések persze nem tökéletesen pontosak, mivel sokan baráti társaságában, kocsmákban vagy szabadtéri kivetítőkön nézték az Eb mérkőzéseit.