Mozgalom a Beugró megmentésére

Vágólapra másolva!
Petíció olvasható a weben, hátha a TV2 meggondolja magát és folytatja a Beugró című műsort ősztől.
Vágólapra másolva!

Improvizációra alapoz a Beugró, négy állandó színésszel: Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy-Molnár Péter és Pokorny Lia ugyanis írók által előkészített helyzetekre rögtönöznek. "Ha jól csináljuk, akkor valódi, izgalmas és szórakoztató helyzetek jönnek létre, és közben mindenki tud azonosulni azzal a görccsel, ahogy az ember valami olyasmit próbál csinálni, amit nem tud" - nyilatkozta Rudolf Péter a Mokká-nak a produkcióról.

A Beugró tavaly szilveszterkor mutatkozott be, és hamar elnyerte a közönség rokonszenvét. A lehetetlen időpontnak (péntek este, 23 óra) talán nem örültek a nézők, de a szakma és a kritika is elismerően bólintott, ami szerfelett ritka kereskedelmi tévés műsorok esetében. A produkció persze hullámzó színvonalú, nem minden egy-két perces előadáson fetreng vihogva a tévéző, de sokkal több a vidám pillanat, mint a fárasztó vagy unalmas jelenet.

A TV2 most öt műsorát kaszálja el, megújuló imázshoz friss műsorokat keres a csatorna. A Beugró-t gyártó céggel (rendező: Kapitány Iván) nem hosszabbít a tévé. Talán anyagiak állnak a háttérben, bár száz fizető néző már fedezné a színészek gázsiját, ugyanakkor nem lehet túl drága egy nem éppen látványos, díszletet, nagyzenekart, lézerfényeket és medvéket nem használó, ellenben mégis szórakoztató, színházi rögtönzéseken alapuló, rövid műsor.


A neten már petíció is található, ahogy a sorozatjunkie is jelezte. Az USA-ban a Jericho című sorozatot a fanatikus rajongók egyszer visszahozták a sírból, talán a magyarok is meghosszabbíthatják a Beugró életét. A petíció itt található.