Megszűnik Friderikusz műsora az ATV-n

Vágólapra másolva!
Közleményben tudatta az ATV és a Friderikusz Produkció, hogy nyáron megszűnik a televízióban több mint két éve látható Friderikusz Most című "közéleti-társadalmi-kulturális elemző háttérműsor".
Vágólapra másolva!

"Úgy érezzük, ennyi idő alatt kimerítettük azokat a kereteket, amelyek között egy kereskedelmi televízió és egy ilyen típusú műsor együtt tud működni. Ezért közösen úgy döntöttünk, ősztől nem folytatjuk a programsorozatot" - áll a csatorna és a Friderikusz Produkció közös közleményében.

2007 júniusában már felröppent a hír, hogy 2007 őszétől az ATV nem számít a hírműsorra, de akkor a felek megegyeztek a folytatásról. A műsor rendre ott volt a csatorna tíz legnézettebb műsora közt, de népszerűsége meg sem közelítette az Esti Frizbi-ét vagy a Névshowr-ét, ezek ugyanis 3-400 ezres nézettséget is hoznak a csatornának.

Bő két év alatt 414 műsor készült, körülbelül kétezer interjúval. Az AGB szerint napi 90-120 ezer néző figyelte esténként, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél megrendelt vizsgálat szerint 400-800 ezer olyan néző akadt, aki hetente legalább kétszer biztosan megnézte a Friderikusz Most adását.

"Úgy gondoljuk, a műsor ezt a nézettséget annak köszönheti, hogy a társadalmi jelenségek vizsgálatánál tisztelte a tényeket, a józan észt, és - a magyar nyilvánosságot sokszor megbénító pártatlanság és kiegyensúlyozottság abszurd követelményével szemben - merte vállalni a meggyőződését is. A Friderikusz Most színvonalát az idén két kitüntetéssel is elismerték. Azonban a sajtónyilvánosságban a műsor visszaigazolást csak elvétve kapott, de ennek ellenére az volt a tapasztalatunk, hogy az adásokat nemcsak nézte, hanem nagy becsben is tartotta a közvélemény-formáló értelmiség" - áll a közleményben.

Friderikusz Sándor az [origo] kérdésére elmondta, hogy három éven át napi 16 órát dolgozott, elfáradt, így ősztől nem szeretne televíziós produkciókat készíteni. "Most úgy érzem, egy időre elég volt, utazni szeretnék" - tette hozzá.

A Friderikusz Most még június 26-ig fut az ATV-n.