Az első tévés élmény

Vágólapra másolva!
Új sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozik.
Vágólapra másolva!

A legtöbb ember, ha visszaemlékezik, első tévés emlékként egy rajzfilmet tud megnevezni, egy hangulatot, hogy milyen volt az esti kakaó szürcsölgetése közben nézni a fogat mosó macit, egy kanapén heverészve, megnyugtatóan közel a szöszmötölő anyához, a gyűrött újságot olvasgató apához, egy akkor még igen biztonságosnak és békések tűnő világban. Felettébb ritka az, akinek első televíziós élménye egy meccshez, zenei kliphez köthető, de talán olyan is akad, aki egy nagyobb, fontos eseményre emlékezik vissza, egy olyan történésre, melyet mindenki a tévén keresztül figyelt - legyen az a lángokban álló World Trade Center vagy egy olimpiai közvetítés, netán választások éjszakája.

A heti kérdés így szól:

Mi élete első tévés emléke?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hollósi Frigyes

-
Nevelőapám az elsők közt volt, aki készüléket vásárolt az országban. Ő instruált minket, hogy öcsémmel mikor hová álljunk a szobában, az antennával a kezünkben, hogy nagyjából élvezhető legyen a kép. Ha nem jó helyen álltunk, szellemképes volt, és 44 játékos szaladgált a gyepen, a labdát kergetve. Első tévés szereplésemre is emlékszem, 1979 környékén lehetett, Bódy Gábor rendezett egy tévéjátékot, abban szerepeltem.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Bálint Antónia

-
Az LGT együttes Annyi mindent nem szerettem még című klipjében szerepeltem igen fiatalon, nyolcévesen. A klipet Sándor Pál rendezte, én pedig ott tanultam meg, hová kell nézni, ha forgatás van. Egy menyasszonyt mutatott a kép hátulról, majd mikor megfordul, kiderül, hogy egy kislány van a fátyol mögött.



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

M. Kiss Csaba

-
A Tévémaci mellett korai emlékem, hogy szüleim nem engedték nézni Az oroszlán ugrani készül című filmet, ami 16-os korhatárral ment. Mivel a címe engem rettentően megfogott, 7-8 évesen nem is tudtam elaludni a szobámban, csak hallgatóztam, és valóban lehetett benne erotikusnak mondható jelenet. Első tévés szereplésem valamikor 1995 előtt volt, az Ablak című műsorban. Készítettem egy riportot a miskolci kínai piacon kapható hamis gyógyszerekről, melyek igazinak tűntek, olcsók is voltak, csak éppen semmi hatóanyag nem volt bennük. Emlékszem, a stúdióban, ahova behívtak, annyira izgultam, hogy hangosan zörögve remegett a kezemben az álgyógyszer.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Vad Kati

-
Nem egy konkrét filmhez, meséhez kötődik. Épp a minap gondoltam arra, hogy milyen jó volt gyereknek lenni. Mikor elaludtam este a tévé előtt, akkor apukám felkapott, és ölében bevitt a hálószobába. Gyakran megígértük, hogy hamar elalszunk, cserébe pár perc tévézésért, és sokszor volt olyan, hogy csak imitáltuk az alvást, hogy aztán apukánk cipeljen be a gyerekszobába.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Kisó

-
Kisgyerekként öt éven át Bagdadban éltem a családommal, hétéves voltam, mikor hazaköltöztünk. Nagyon megmaradt bennem egy arab nyelvű, szappanopera jellegű rajzfilm, mely egy szépséges hercegnőről szólt. Volt benne művészet, tánc, sok zene, gyönyörű ruhákban jöttek-mentek, mindez kislányként megfogott.