Átírják a Robinson Crusoe-t

Vágólapra másolva!
Kevesebb mint négy hónappal a bemutató előtt erősen dolgoznak már az ősz egyik leginkább várt sorozatán, mely Robinson Crusoe történetére épül.
Vágólapra másolva!

Defoe regényének hősét valószínűleg egy Selkirk nevű skót matrózról mintázta, aki (miután kapitánya kitette őt) éveket élt egyedül a Chiléhez tartozó Juan Fernandez szigeten, ahonnan 1709-ben egy angol hajó vitte vissza a civilizációba. A kalandregény Londonban, 1719-ben jelent meg, több tucat nyelvre le is fordították.

Az NBC ősszel rukkol elő egy sorozattal, mely Robinson kalandjait mutatja be. A főszereplője Philipp Winchester lesz, partnernőjét Anna Walton fogja alakítani, ugyanakkor nagy nevek állnak a mellékszerepek gazdáiként a háttérben, így látja majd a néző Sam Neillt (Jurassic Park) és Sean Beant (A Gyűrűk Ura). Utóbbi Crusoe apja lesz, Neill egy családi barát, Joss Ackland pedig bírót alakít majd. Egy jó Pénteket még keresnek.

Meglepőnek tűnik, hogy ilyen sokan nyüzsögnek a forgatáson, holott a sorozat mégiscsak egy lakatlan szigeten játszódik? Természetesen a gyártó nem hisz abban, hogy 40 percig le tudja kötni a néző figyelmét azzal, hogy csak a szúnyogokat csapkodó, átkozódó, végtelen tengert figyelő, szakállas fickót mutatja, így a történet tele lesz visszaemlékezéssel, azaz a sztori több idősíkon hömpölyög majd, és ezek közül csak egy fut a szigeten. A koncepció tehát nagyban hasonlít ahhoz, amit a Lost (képünkön) már sikerre vitt.



A látványosnak ígérkező széria szeptemberben kerül a képernyőre az USA-ban (itthon legkorábban 2009 tavaszán), a forgatásokat pedig napokon belül elkezdik Angliában és Dél-Afrikában.