Megvan az István, a király Rékája

Vágólapra másolva!
Már Réka szerepe is elkelt szombat este A Társulat újabb fordulójában: Herceg Flóra léphet fel a jubileumi előadáson.
Vágólapra másolva!

Szombat este a nézők és a zsűri arról döntöttek, hogy ki játszhatja el az István, a király jubileumi díszelőadásán Réka szerepét. A rockopera egyik főszerepéért hárman versengtek: Herczeg Flóra, Torma Emese és Töreki Andrea.

A közönség szavazatai alapján a szerepet eldöntő párbajba Torma Emese és Herczeg Flóra került. Az eredményhírdetés során Szikora János, a zsűri elnöke utóbbi lányra osztotta Réka szerepét, annak ellenére, hogy a zsűri másik négy tagja Torma Emesére voksolt. Szikora magyarázata szerint Rékáé a legdrámaibb szerep a darabban, hiszen vonzódik valakihez, akihez nem volna szabad - mivel köze van apja halálához.

"Ez egy mélységesen mély dráma. Rettenetesen fontos számomra, hogy lássam, kiben van meg a képesség arra, hogy legmegrázóbban közvetítse ezt a drámát. Ennek a vége egy produkció, ennek teljes felelőssége a vállamon van. Szubjektív döntésemért a felelősséget vállalom. Ez nem értékítélet" - mondta, hozzátéve, hogy a "színpadi használhatóság" döntött nála.

A meghökkentő fordulat után Alföldi a zsűri elnökének segítségére sietett, mondván, hogy minden színpadi produkciónál a rendező felel mindenért, így ebben az esetben is a rendezőé a végső szó. "Ez nem egy egyszerű verseny. Itt a legfontosabb feladat az volt, hogy egy színházi munkafolyamatot mutassunk be" - magyarázta. Ebből azért látszik, hogy Szikora dönt mindenben, az sms-szavazás csak a közönség rokonszenvének tesztelésére jó, ugyanakkor a neves zsűri többi tagja csak a show miatt ült be a stúdióba, illetve azért, hogy pár frappáns észrevétellel, érdekes (hol szakmai, hol általános) megjegyzéssel feldobja a műsort.

Természetesen István igencsak meghatározó: szerepére jövő héten választ a versenyzők közül a zsűri. Az István, a király jubileumi előadását június 18-án mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. Szörényi Levente és Bródy János rockoperájának új produkciójáról felvétel készül, amelyet az eredeti bemutató 25. évfordulóján sugároz a Magyar Televízió.

A szombati adás itt megtekinthető!