Elfáradt a Helyszínelők főhőse

Vágólapra másolva!
A Helyszínelők főnökét, Gil Grissomot játszó William Petersen rábólintott egy újabb évadra, kérdés azonban, hogy utána lesz-e folytatás.
Vágólapra másolva!

William Petersennek májusban jár le a szerződése, amely a Helyszínelők című sorozathoz köti: a színész most igent mondott a meghosszabításra, de a TV Guide értesülése szerint az újabb megállapodást egyelőre csak egy évre írta alá. A 2008-2009-es évadban így még biztosan érkezik a Helyszínelők kilencedik szezonja, de hogy jön-e tizedik is (legalábbis hogy Petersennel jön-e), az már kérdéses.

A nagysikerű sorozat 2000-ben indult: jelenleg a nyolcadik évadjánál tart, amely az írósztrájk miatt félbemaradt, így pár hónap kihagyás után április elején folytatódik. Érthető lenne tehát, ha Petersen belefáradt volna a szerepbe: a rövid idejű szerződés mellett erre utal az is, hogy ősszel a Dublin Carol című színdarabban lép fel, melynek kedvéért már tavaly kihagyott négy epizódot a Helyszínelők-ből.

A bűnügyi sorozatokat megreformáló produkciót indulása után egy-két évvel már 30-40 millióan figyelték hetente, a 2002-2003-as szezonban a legnézettebb televíziós produkcióvá lépett elő. A sikerben egyébként Petersennek is nagy szerepe volt, nemcsak azért, mert ő játssza a főszerepet, de a CBS vezetői jórészt az ő véleményére adva vásárolták meg a forgatókönyvet, és az ő határozott fellépése miatt hagyták cenzúrázatlanul a naturális képi megvalósítást.

A történet egy idő után kinőtte önmagát, így az eredeti, Las Vegasban játszódó sorozathoz testvérműsorok is készültek: a Miami helyszínelők 2002-ben, a New York-i helyszínelők pedig két évvel később indult el, előbbi a Reuters jelentése szerint a világ legnézettebb amerikai sorozata volt 2006-ban.