Uri Geller az olvasót is elbizonytalanítja

Vágólapra másolva!
Bő 20 ezer olvasónk kattintott felvetett kérdésünk után: 43 százalékuk ügyes trükknek tartja A kiválasztott című műsor fellépőinek produkciót, de sokan hisznek nekik.
Vágólapra másolva!

A TV2 úgy vágott neki a tavasznak, hogy három új show-t indított pár hét eltéréssel. Egyik célja az volt, hogy olyan műsorokat vigyen képernyőre, melyek témát adnak a suliban, munkahelyen, a postán, sorban állás közben, olyan műsorokat akart, melyekről lehet vitatkozni, melyek foglalkoztatják a közönséget másnap is. Az igazság ára hamar kipukkadt, a kétségkívül csinos táncosnőkkel feldobott Popdaráló is fut, de ritkán hozza szóba a hazatérő szomszéd, ha összefutunk vele a liftben. Egyértelmű, hogy a szombat esti, Uri Gellerrel felálló show az, amiről a legtöbben beszélnek.

A magyar televíziózást mostanság leginkább izgalomban tartó műsor kapcsán a szavazásra feltett kérdésünk a következőképp hangzott: "Hiszel a parafenomének, a mentalisták szellemi ereében?" 20 807 válasz érkezett, és 9068 válaszadó (43,6 százalék) jelezte, hogy egyáltalán nem hisz ezekben a hókuszpókuszokban, azaz legfeljebb gúnyos félmosollyal nézi a szombat esti varázslatot.

Majdnem 30 százalék, 6228 ezer olvasók szerint pár dolog hihető, "a többi kamu". A válaszadók mindössze 5,8 százaléka hiszi el feltétlenül az összes produkciót, ennyien isszák mohón Uri Geller szavait. További 7,3 százalék csak legyint a kígyós-szívleállítós produkciók láttán, ellenben a telepátiában hisz, ha másban nem is. Olvasóink egy része, 13,4 százaléka a komolytalan opcióra bökött, így nem tudjuk, hogy közülük mennyien hisznek abban, hogy egy elhajló kanál képes elindítani a dédi karóráját, és képes leszoktatni a folyton bagózó házmestert a cigiről: 2758 olvasónk az "én már a jediket is elhittem" válaszra nyomott.