Díjat kap a legjobb valóságshow

Vágólapra másolva!
A következő, szeptemberben esedékes Emmy-díjátadón már a reality műsorok házigazdái is kaphatnak díjat.
Vágólapra másolva!

Volt róla szó korábban is, de a díjakat kiosztó Academy of Television Arts and Sciences (vagyis a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája) csak most szavazta meg hivatalosan az Emmy új kategóriáját, amelyben a reality programok műsorvezetői versenyezhetnek egymással.

A szövetség szóvivője előzőleg elmondta, szeretnének több figyelmet fordítani a realitykre. A Daytime Emmy (amely a főműsoridőn kívül futó produkciókat díjazza) már régóta jár a talkshow-k és játékos vetélkedők vezetőinek, de ennek ez idáig nem volt megfelelője a Primetime Emmy kategóriáiban - annak ellenére, hogy az olyan népszerű műsorok, mint mondjuk a Survivor vagy az American Idol főműsoridőben futnak.

Most az akadémia elnöke is nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban: "A reality műsorok olyan meghatározó részévé váltak a televíziózásnak és az egész kultúrának, hogy nem kerülhettük ki ennek az izgalmas kategóriának a megalkotását" - mondta. A szeptember 21-én kiadandó Emmy-díjat így már a legjobb reality műsorvezető is meg fogja kapni - az elismerés szigorúan a házigazdáknak jár, zsűritagot vagy más közreműködő művészt nem lehet jelölni.

Az akadémiai tagok egy része a közelmúltban egyébként egy másik változtatást is be akart vezetni, miszerint vonják össze a minisorozatok és a tévéfilmek kategóriáját. Ezt azonban rövid vita után elvetette a tanács, annak ellenére, hogy az említett produkciók színészei már így is egy kategórián belül versenyeznek, és például a Golden Globe is együtt kezeli a két műfajt.