Új tévés vetélkedő: Tetris emberekkel

Vágólapra másolva!
Japánban rendkívül sok fura vetélkedő megy a tévében: a BBC vezetői úgy döntöttek, egyet átvesznek belőlük. Fél év, és itthon is láthatjuk.
Vágólapra másolva!

A BBC kezdeményezésével talán Európába is átgyűrűdzik valami abból a különös világból, amit a japánok teremtettek tévés vetélkedők címén. A csatorna által Hole In The Wall névre keresztelt Human Tetris az interneten keresztül az egész világon nézetté vált, magyar portálokon is láthattunk videót a műsorról.

A Human Tetris a rengeteg agyament japán műsor egyike, amelyben az egykor népszerű játék különféle formájú elemeit emberek helyettesítik. A játék során persze mégsem hullanak egymásra a különféle pozíciót felvett emberek: az aktuális versenyző felé egy fal közelít, melyen mindig más formájú kivágás van, a játékosnak pedig olyan testhelyzetet kell felvennie, hogy átférjen a résen. Ha nem sikerül, a közeledő fal betolja őt egy medencébe.

A körülményes leírás helyett azonban inkább belinkelünk egy videót, amelyen jól elkapható a műsor eléggé bizarr hangulata: