Díjat osztottak a melegek

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legnagyobb melegszervezete szombaton díjazta azokat a tévés produkciókat, amelyek homoszexuálisokat szerepeltetnek. 
Vágólapra másolva!

A Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) idén már 19. alkalommal osztotta ki médiadíjait: a szervezet azokat a személyeket és produkciókat jutalmazza, akik/amelyek sokat tesznek a melegek társadalmi elfogadottságáért.

A tévéműsorok közül így természetesen azok részesülnek előnyben, amelyek szerethető meleg karakter(eke)t vonultatnak fel. A legjobb vígjátéki produkció a nálunk Címlapsztori címmel vetített Ugly Betty lett, amely a divatmagazin homoszexuális asszisztense, Marc, illetve az Alexként született Alexis miatt érdemelte ki az elismerést.

A drámai produkciók kategóriájából a Brothers and Sisters került ki győztesen - a sorozatot a hazai nézők Testvérek címmel láthatják a Viasaton. A GLAAD azért ítélte oda a díjat, mert a családtagok között egy meleg ügyvéd is található, akinek szerelmi életébe szintén betekinthetünk.

A Címlapsztori és a Testvérek két egymást követő évben kapták meg a díjat, hisz tavaly is nyertek a maguk kategóriájában. Előttük, vagyis 2006-ban a Will és Grace, illetve a The L Word zsebelte be az elismerést. Utóbbi idén is a jelöltek között volt, ahogyan például az Édes, drága titkaink vagy a Született feleségek.