Alföldi: Ez nem a Megasztár

Vágólapra másolva!
Alföldi szereti A Társulat-ot és a zsűrizést, de belátja, hogy vannak nehéz pillanatok, főleg, mikor meg kell mondani valakinek, hogy nem erre a pályára való. Félperces interjú az MTV szombat esti show-ja kapcsán.
Vágólapra másolva!

Az MTV egy alapmű után nyúlt, egy olyan rockoperát támaszt fel, melyet 25 évvel ezelőtt, 1983 augusztusában mutattak be Budapesten, az egykori városligeti szánkózódombon (ezt a helyet ezután keresztelték át Királydombbá). Lehet nem szeretni, de a legnagyobb példányszámban eladott magyar hanghordozó készült a mű alapján, milliók által ismert mű, ennek megfelelően nagy merészség hozzányúlni - különösen azért, mert mindenki az eredeti hangokat fogja keresni, azaz elkerülhetetlen az összehasonlítás. Alföldi Róbertet kérdeztük.

Lehet-e valóban sikeres egy régi rockopera felújított változata?
- Az igazi jó művek mindig sikeresek, ebben az esetben is erről van szó. Minden alkalommal, amikor egy "klasszikus" művet újragondolunk, akkor valami új minőség jön létre, így most sem egy felújítás, hanem egy teljesen új előadás fog megszületni.

Mi volt az eredeti titka? Zene, szöveg, személyek? Jó időben jó helyen?
- Fontos és sokáig szinte tiltott érzelmeket engedett szabadjára, olyan közösségi élményt adott, ami addig nem adatott meg azokban az időkben.

Élvezed a zsűrizést szombat esténként? Melyik a legnehezebb része?
- Ha nem élvezném, nem csinálnám. A legnehezebb az, amikor meg kell mondani valakinek, hogy nem való erre a pályára. Azt, hogy a mostani csapatból kik lesznek ismertek még tíz év múlva is, arra viszont nem tudom a választ, de ha tudnám, sem mondanám meg, mert ez nem lenne fair a verseny szempontjából.

Lévai Balázs nem hiányzik a zsűriből?
- A zsűri jól működik. Erről Rosta Máriát kell megkérdezni.

A három Megasztár után érdekes tud lenni egy tehetségkutató?
- Ez a tehetségkutató más, mert ez a színházról szól. Ezért is érdekel különösen, mert itt a lényeg az, hogy hogyan születik meg egy alakítás, egy színpadi mű.

A nézettség halovány. Mik az okok?
- Én csinálom, nem elemzem.

Ki a kedvenc karaktered a rockoperában?
- Koppány.

A színházi munka mellett ősztől jut időd televíziós produkciókra is?
- Nagyon remélem!