Kordáék a Baywatch-ban

Vágólapra másolva!
Kuba, Finnország, Ausztrália és Thaiföld után, Ecuador előtt kaptuk el pár szóra a Viasat3 által megutaztatott Korda házaspárt. A meglehetősen szórakoztató reality, a Kordáék a Föld körül hétfő esténként fut - a táncdalénekes hol török futballszurkolót, hol aranyásót, hol David Hasselhoffot, hol kubai dzsigolót alakít benne. Komoly társadalomkritika, mélyebb filozófiai gondolatok nincsenek a műsorban, de ez nem is a műfaj sajátja.
Vágólapra másolva!

"A kereskedelmi tévékkel szemben nekünk nincs célközönségünk. Nekünk közönségünk van. A tévében az a jó, ha valaki megosztó személyiség. No, én nem ilyen vagyok, én csak azt szeretném, ha szeretnének" - mondta két hete meghatott hangon, némi pátosszal a négymillió eladott lemeznél tartó művész, mikor a műsorról faggattuk. Hozzátette, hogy nem hitte volna, hogy ötvenévnyi éneklés és koncertturnék sorozata után még érheti őt sok meglepetés, hogy megismerhet egy új világot.

Az énekes akkor elmondta még az [origo]-nak, hogy egyes helyszínen 8-10 napot forgattak, sokat voltak úton, és egy négyfős stáb kísérte őket mindenhová. Legnagyobb meglepetés (eddig) Moszkvában és Szentpéterváron érte, mert a nyolcvanas években csak Zsigulikat látott ott, és azokból is csak keveset, miközben manapság drága autók ezreit látta hömpölyögni a városok széles sugárútjain. Most újra elcsíptük pár mondatra.

Hogyhogy itthon?
- Épp most tértünk haza Thaiföldről meg Ausztráliából, de indulunk is tovább Ecuadorba, ott dzsungeltúrára megyünk, vulkánt mászunk meg.

Sokan irigylik, mert bejárják a világot, a legjobb hotelekben szállnak meg, kalandokat élnek át. Munka ez?
- Ez nem nyaralás valójában, ez filmcsinálás, egészen más dolog. Az ember azt gondolhatja, hogy egyszerű, de valójában nem az. Thaiföldön és Ausztráliában is voltam sokszor, fellépések vagy nyaralás miatt, de most forgattunk. Hozzátenném, hogy hálás vagyok azért a sok szép csodáért, ami az elmúlt hetekben ért minket, annyit láttunk, mint más egy élet során.

Fárasztja a forgatás?
- Hát, nem egyszerű. Sydneyben és Melbourne-ben is komoly, veszélyes feladatokat kellett végrehajtani a show miatt, például egy 90 emeletes toronyház tetején, a város fölött. Aranyásók földjére is mentünk, ott száz évet repültünk vissza az időben. Kiképeztek vízimentőnek is, szerepeltünk rádióműsorban. Találkoztunk Les Murrayval, aki Ausztrália egyik leghíresebb sportriportere, az ő családja Magyarországról emigrált a távoli országba.

Thaiföld is tetszett?
- Mindenhol kalandokat éltünk át. Jártunk Pattayán, részt vettünk egy elefántokkal előadott show-n. Úgy háromezer ember nézte a hatalmas indiai elefántokat, mikor hangosbemondón behívtak a porondra, ott le kellett feküdnöm, az állat meg patáival és ormányával simogatott mindenhol. Sok kalandunk volt, később buddhista szerzetes tanított meditálni, kiváló, thai ételeket is ettünk.

A masszás kimaradt?
- Nem, volt igazi thai masszáz is, de nem kell persze erotikus dolgokra gondolni!

Ha vége az utazós műsornak, marad a póker?
- Igen, az nagy szerelmem. Biztosíthatok mindenkit, hogy amíg bírom erővel, addig közvetítem majd ezt a remek játékot.