A legnyomasztóbb show közeleg

Vágólapra másolva!
Forgatókönyv nélküli horrort készít a Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi: a résztvevők reality-rendszerben távoznak a produkcióból.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre a 13 munkacímet viselő produkció ijesztő elemekkel tarkított valóságshow lesz, melyben a játékosoknak a horrorfilmekből ismert helyzeteket kell "túlélniük". A készítők a horrorok szerkezetének megfelelően, egyenként próbálják meg "eltüntetni" a versenyzőket: aki minden csapdából kiszabadul, az nyeri a játékot - csak remélhetjük, hogy a győzelemmel járó pénzt nem a pszichiátriai kezelésre kell majd költenie.

A produkció a Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi és a reality-programokban jártas Jay Bienstock közös gyermeke - utóbbi olyan valóságshow-k producere volt, mint a Survivor vagy a menő állásért folytatott küzdelmet bemutató The Apprentice. Bienstock bevallása szerint a műsort a régi horrorklasszikusok, többek között a Péntek 13 és a Rémálom az Elm utcában ihlették.

A 13 a tervek szerint nyáron kerül adásba, most épp a helyszínt véglegesítik, amely ugyanúgy lehet egy gonosz atmoszférájú kisváros, mint egy elhagyott ház az erdő közepén. "Lerakjuk a játékosokat valami ijesztő helyre, ahol aztán szembe kell nézniük a félelmeikkel. A végén mindenki meg fog lepődni" - ígéri Bienstock.

Az átverőshow-k között egyébként találkozhattunk már hasonló ötlettel: a Viasat3-on futó Ijesztgetők (eredetileg Scar Tactics) például arra buzdítja a nézőket, hogy készítsék el saját horrorfilmjüket, vagyis egy jól kifundált, ijesztő jelenettel hozzák rá a frászt valamely barátjukra.