Már a lottóhúzás se a régi

Vágólapra másolva!
A heti nézettséget ezúttal is az RTL Klub nyerte, a TV2-nek egyelőre nincs elég erős fegyvere A széf, a Fókusz és a Barátok közt alkotta trióval szemben. Az MTV-nél a Kékfény hozott szépen, de a lottósorsolás például nem: erős, milliárdos nyereménnyel kecsegtető hetekben egymillióan is figyelik a számhúzást, a múlt héten viszont feleennyi tévéző szorongatta izgatottan szelvényét a készülék előtt. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 11. hetében az RTL Klub volt a legnézettebb hazai csatorna, adását átlagosan a képernyő előtt ülők közel 26 százaléka nézte. 21 százalékot jegyzett a TV2, 11,7 százalékkal iratkozott fel az MTV. Az m1 hétfőnként szokott viszonylag erős lenni, ezúttal is ez volt a legizmosabb napja, 15,2 százalékkal - ugyanakkor vasárnap alig 9,4 százalékot kapirgált össze. A 18 és 49 éves kor köztieknél nagyon gyengén áll a köztévé, mert itt csak 6 százalékot ért el. A kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub 27,4, a TV2 pedig 21,9 százalékot írhatott fel a nagykönyvbe.

A teljes lakosságnál a legnézettebb műsorok listájának élmezőnye azt tükrözi, hogy az RTL hétköznapjai estefelé felettébb erősek, mivel a Barátok közt egy durva estén 2,21 millió nézőt vonz, a Fókusz is 2,16 milliót ért el egy adással, sőt, a harmadik helyet is biztonságban tudja a csatorna, mivel A széf szinte feltörhetetlen, 1,78 millió nézőt is szórakoztatott. A TV2 ezúttal csak két műsort tud felmutatni a Top 10-ben: a Napló a teljes lakosságnál megverte az amúgy nyolcadik Cobra 11-et, a Tények pedig egy 1,44 milliós nézettségnek örülhetett - jóllehet, az RTL-es Híradó-nak volt 1,56 milliós estéje is.

A múlt héten mutatkozott be a Popdaráló, 21 százalékos közönségarányt ért el a teljes lakosságnál, 22 százalékot a célcsoportban - nem tudni, hogy a formátumra nem ugranak az emberek, vagy azért haloványak a számok, mert előtte katasztrofálisan teljesít A cukorbáró és igen zsengén a Született feleségek. Az igazság ára második adása 32-33 százalék körül hozott a teljes lakosságnál és a fiataloknál is: a közönségarány alapján elég szépen megtartja az előtte lévő Doktor House nézőit.

A kereskedelmi célcsoportban az első hat helyen RTL-es műsor található. A Barátok közt - Fókusz tengely mögött két vígjáték, a Gálvölgyi-show a Cobra 11 található. A TV2 House dokija 35,3 százalékának örülhetett, de a többi sorozata - az NCIS-t leszámítva - már nem produkál ragyogó adatokat. A nyolcórás szériák nem tudják megszorongatni Berényiéket, a Lila Akác köz lakóinak pedig nem tett jót a pihenő és az új időpont: péntek este tele vannak a kocsmák, így sok fiatal tévéző inkább nem a tévé előtt lazít.

Viasat3

A csatorna a Miami helyszínelők-kel aratott múlt héten (432 ezer néző), de a vegasi kollégák is hoztak 332 ezret, és a BL-meccsnél is 228 ezret mértek, ami csalóka, mert sokan társaságban néznek futballt. A célcsoportban előbbi bő 16, a második 11 és fél, a mérkőzés pedig bő hét zázalékos közönségaránnyal ment.

MTV

Az MTV műsorai közül a felnőtt lakosságnál a 23,3 százalékot elért Kékfény világította be a hetet, ez 972 ezer tévézőt érdekelt. A március 15-i Híradó is hasonló eredményt ért el, az Életképek-et 828 ezren követték. Változatlanul kedvelt A tévé ügyvédje, a Csináljuk a fesztivált, és az Önök kérték háromnegyedmilliós nézettsége sem túl meglepő. Az m1 rendőrös sorozata, a Tűzvonalban 616 ezret ért el, ez talán valamivel magasabb is lehetne, ha nem ismételnék kedd éjjelenként. A lottósorsolás ezúttal csak 556 ezer tévézőt érdekelt.