A legjobb állatos gyurmafilmek

Vágólapra másolva!
Az Animal Planeten látható az Animals save the Planet (Az állatok megmentik a bolygónkat) című animációs rövidfilm sorozat - érdemes belenézni, mert igen kreatív és vicces.
Vágólapra másolva!

Az állatok megmentik a bolygónkat című animációs rövidfilm sorozat a természet szeretetére és védelmére hívja fel a figyelmet, tehát az üzenettel sem lehet baja a jóérzésű honpolgárnak. A vicces, magával ragadó 11 részes gyurmafilm sorozat - amelyben 20-40 másodpercesek az epizódok - márciustól látható Európa, Ázsia, az Egyesült Államok, Latin-Amerika, a Közel-Kelet és Afrika több mint kétszázmillió háztartásban.

Minden epizódban tippeket kaphatunk az állatoktól, hogy hogyan élhetnénk környezetbarát módon. Az állatok saját élőhelyükön mutatják be, hogyan tehetünk mindannyian valamit bolygónk megőrzéséért, azzal, hogy környezettudatos módon élünk. Az Animal Planet számára a sorozatot az Oscar-díjas Aardman Animation stúdió (Wallace és Gromit; Csibefutam) készítette.

Láthatunk többek között egy pingvint, aki ráébred, mennyi energiát takaríthat meg, ha energiatakarékos égőt használ vagy egy vízilovat, aki saját bőrét tapasztalja, hogy ha pazaroljuk, elapadnak a vízforrások.

Forrás: [origo]

Az üzenetek világosak (gondolj bele, hová kerül a sok szemét, használj biológiailag lebomló anyagokat, használj energiatakarékos égőt), a hordozóik, a kisfilmek pedig felettébb színvonalasak és tréfásak: itt lehet megtekinteni ezeket.