Lévai Balázs új műsorral jelentkezett

Vágólapra másolva!
Szerda este láthatták a nézők Lévai Balázs új produkcióját, a Lévai kislexikon-t: a műsor minden hónapban más-más témát jár körül, az első rész a Vajdasággal foglalkozott. 
Vágólapra másolva!

A Bestseller és a Dob + Basszus után újabb műsorsorozattal jelentkezett az m1-en Lévai Balázs, aki a Lévai kislexikon-nak nemcsak műsorvezetője, de rendezője is. Az MTV közleménye szerint a produkció "szóról szóra térképezi fel a világot, amelyben élünk". Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden adás valamilyen izgalmas, érdekes témát jár körül, általában neves interjúalanyok segítségével.

A szerdai első adás például a Vajdaságot állította középpontba, és sok ott született vagy ma is ott élő hírességet szólaltatott meg: a műsorban nyilatkozott többek között Rúzsa Magdi, Lajkó Félix, a Tudósok frontembere, a zenész-író dr. Máriás; Szerbhorváth György publicista.

A következő, márciusi adásban Lévai annak jár utána, hogyan válaszol Nagy-Britannia a jelenkor kihívásaira. Felkeresi a szigetország új szimbólumát, az Angel of the North nevű gigantikus angyalszobrot és Skócia különleges zsiliprendszerét, a Falkirk Wheelt. Interjút készít a Lordok Háza muzulmán tagjával, Lord Ahmeddel, és a Lordok Háza korábbi vezetőjével, a guyanai származású Baroness Amosszal, de bemutatja a modern Noé bárkáját is, az utópisztikus Eden-projektet.

A további adásokból a fiatalon elhunyt, világhírű dzsesszgitáros, Szabó Gábor élettörténetéről tudhatnak meg érdekes részleteket a nézők, illetve betekinthetnek az élsport visszásságaiba is.