Vágólapra másolva!
Meghalt Robert DoQui, akit közel hetven tévés produkcióban láthattunk, de mindegyikben csak egy-két epizód erejéig. 
Vágólapra másolva!

74 éves korában hunyt el Robert DoQui, ez idáig ismeretlen okból - a szomorú esemény február 9-én következett be, de a sajtó csak a napokban értesült róla. A színész legismertebb szerepének a Robotzsaru-filmekben nyújtott alakítását tartják, de itt is csak mellékszerepet játszott.

Az IMDb tanúsága szerint DoQui közel hetven tévés produkcióhoz tette hozzá a magáét, de egy-két résznél alig szerepelt többet egy műsorban. Személyes rekordját a hatvanas években futott Tarzan-nal érte el, ennek négy epizódjában láthattuk.

Pályáját egy ma már klasszikusnak számító sci-fi sorozatban, a Végtelen határok-ban kezdte, majd olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Dallas Jockeyja, vagyis Larry Hagman nevével fémjelzett Jeannie, a háziszellem (I Dream of Jeannie) vagy A szökevény, melynek alapján az azonos című film is készült, Harrison Ford főszereplésével.

DoQui játszott minden idők leghosszabb sorozatában, a Gunsmoke-ban, de San Francisco utcáin vagy New York rendőrei között is láthattuk. A kilencvenes években olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Star Trek: Deep Space Nine, a Vészhelyzet vagy az L. A. Heat - Halálos páros.