Vidámparkba költöznek a Helyszínelők

Vágólapra másolva!
Egy Los Angeles-i vidámpark új látványosságot eszelt ki, amely a Helyszínelők című sorozaton alapul.
Vágólapra másolva!

Az egész Egyesült Államokra kiterjedő Six Flags-hálózat Magic Mountain nevű vidámparkjában június 14-től vehetnek részt az érdeklődők a CSI: Live elnevezésű játékban. Tulajdonképpen egy interaktív nyomozásról van szó, amely a Helyszínelők stílusában zajlik, de nevezhetnénk a Clue társasjáték élőszereplős változatának is.

A rövidke színdarabok, amelyek a bűntett alapjául szolgáló történetet vázolják fel, az úgynevezett Magic Moments Theaterben zajlanak. Ezután a nézőknek 30 percük van arra, hogy közösen felgöngyölítsék az ügyet. Az előadásokat úgy alakítják ki, hogy a különböző helyen ülő játékosok más-mást lássanak az eseményekből, így a "szemtanúknak" minden esetben egyeztetniük kell.

Az alkalmi nyomozók munkáját a Helyszínelők szereplőinek (köztük a Gil Grissomot játszó William Petersennek) hang- és videóüzenetei segítik, amelyek szükség esetén rámutatnak egy-egy, még fel nem tárt nyomra.

A CSI: Live így a Magic Mountain szórakoztató eseményeinek tárházát növeli, a vidámpark ugyanis nemcsak a megszokott eszközökkel (körhintával, dodzsemmel stb.) várja a látogatókat, de számos versenynek, koncertnek, fesztiválnak is helyet ad.

A Helyszínelők alkotói számára sem ez egyébként az első alkalom, hogy interaktív formában tárják a nagyközönség elé sorozatukat: a chicagói Museum of Science and Industryban tavaly nyílt tudományos kiállítás CSI: The Experience címmel, melyet 2010-ig még az Egyesült Államok kilenc városában láthatnak az érdeklődők.