A Pál utcai fiúk nyomában

Vágólapra másolva!
A 100 éves Pál utcai fiúk örökségét kutatja a négyrészes dokumentumfilm, amely Magyarország grundjait térképezi fel.
Vágólapra másolva!

Az én grundom című sorozat az m2-n kerül adásba: első, február 28-i epizódjában a legnagyobb grundról lesz szó, ami a Pál utcával szemben, a körúton kívül alakult ki, a Corvin Mozi mögött. A lebontás hátteréről, az épülő és a meglévő városrész sajátos feladatairól, valamint az ezzel kapcsolatban kialakult sztereotípiákról és tévhitekről beszélnek az érintettek.

A másnap vetítendő második részben olyan szakemberek, művészek szólalnak meg, akik alkotóként kerültek kapcsolatba a regénnyel: bemutatkozik a Pál utcai fiúk grundja, melyet 2007 októberében játszótérként adtak át. Az elképzelés szerint kibékítették a Molnár Ferenc által adott képet és az uniós szabványokat, vagyis megpróbálták összehozni a századforduló és a ma gyerekeinek életterét.

A 2007-es Az én grundom pályázatra rajzok, fotók, versek és fogalmazások érkeztek szerte az országból. Ezek olyan grundnak tekintett birodalmakról tudósítanak, ahol mai spontán gyerekközösségek élnek, és szabadon, szinte szabályok nélkül léteznek. A sorozat utolsó két része ezekből a grundokból ad ízelőt, március 5-én és 6-án.