A maffiózó felesége ápolónő lesz

Vágólapra másolva!
Új sorozatban, egy sötét humorú vígjátékban vállalt főszerepet a Maffiózók Carmela Sopranója, vagyis Edie Falco.
Vágólapra másolva!

Edie Falco az HBO után a Showtime-nál vállal munkát, amely rázós sorozatairól ismert: a csatorna saját műsora például a Kaliforgia, a Dexter vagy a Fiúk a klubból. Az új, egyelőre még cím nélküli sorozatban Falco egy New York-i ápolónőt fog alakítani, akinek szüntelenül egyensúlyoznia kell kemény munkája és családi élete között.

A pilot epizódot Linda Wallem jegyzi, akit leginkább a Visszatérés (The Comeback) című, Lisa Kudrow főszereplésével készült sitcom kapcsán ismerhetünk. Hamarosan a munkálatok is megkezdődnek, amit Falco már alig vár: "A Maffiózók alatt olyan gazdag és teljes volt az életem, hogy kihívás volt olyasmit találni, ami valóban érdekel" - fogalmazott.

A színésznő a Maffiózók után az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock-ban vállalt vendégszerepet, jelenleg pedig a Cult Figure című film munkálatai folynak, amely egy karizmatikus vezetőnek egy tinédzser lányra gyakorolt hatását vizsgálja.

Carmela Soprano megformálásáért Falco három Emmy- és két Golden Globe-díjat kapott, és számos más elismerésben is részesült. A sorozat előtt csak az Oz-ban láthattuk visszatérő szereplőként, de kisebb szerepet kapott például az Esküdt ellenségek-ben vagy a Will és Grace-ben.