Új híradót indít az MTV

Vágólapra másolva!
Hétfőtől új Híradót láthatnak az m2 nézői. Az m1 félnyolcas Híradó-jától tartalmában eltérő, önálló adás a csatorna közönségéhez igazodva nagyobb hangsúlyt fektet a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

"Az m2 tartalmi fejlődése most tette indokolttá, műszaki-technikai fejlődése pedig most tette lehetővé, hogy megvalósuljon a csatorna régóta tervezett önálló híradója" - indokolta döntését Kósa Somogyi György az m2 műsorigazgatója.

A január 28-án induló új Híradó olyan komplex hírműsor, amelynek 25 percében helyet kapnak a bel- és külföldi hírek, a sport, az időjárás-jelentés, illetve egy újítás: az internet, illetve a technika világáról szóló hírek. A mindennap fél kilenckor kezdődő új Híradó a hangsúlyt a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre fekteti, igazodva az m2 közönségéhez. A kutatások szerint az m2 csatornát többségében magasan kvalifikált, vezető beosztású, jobb anyagi helyzetű, általában értelmiségi nézők választják.

A műsort természetesen az MTV Hírigazgatósága készíti, hasonlóan az m1 hírműsoraihoz. "Örülök, hogy az m2 nézőinek is saját híradót készíthetünk. Éppen itt volt az ideje, hogy ismétlés helyett önálló, az arculatához igazodó hírműsora legyen ennek a csatornának is. A m2 közönségének összetétele megengedi, sőt szükségessé teszi, hogy az m1 híradójától eltérő, fiatalosabb, frissebb, a nagyvilágra még inkább nyitott hírműsort készítsünk. Nagy lehetőség ez sok fiatal és tehetséges munkatársunknak, hogy más oldaláról is bemutatkozzon, ahogy a szerkesztőségnek is, hogy műfaji-technikai újításokat próbáljon ki" - mondta Kert Attila, az MTV hírigazgatója.

A Híradó debütálásával egy napon láthatják a köztelevízió nézői az új időjárás-jelentést is. A visszajelzések alapján a nézőknek gyakran az a problémája, hogy miközben a meteorológus a térképen mutatja a légköri jelenségek mozgását, éppen azt a területet takarja el, ahol a néző lakik. Az MTV új időjárás jelentése állítólag senkinek nem fog csalódást okozni: az animáció részletesen és jól láthatóan mutatja be Európa és Magyarország időjárását, szűkebb területre is alapos és precíz tájékoztatást ad. A képernyő alján megjelenő sávon pedig kiegészítő információk kapnak helyet.