Örülhetnek a sci-fi kedvelői

Vágólapra másolva!
Január 25-től láthatjuk az AXN Sci-Fi műsorán a Végtelen határok című sorozatot, amely a tudományos-fantasztikus szériák egyik klasszikusa.
Vágólapra másolva!

A Végtelen határok a hatvanas években indult hódító útjára, majd a kilencvenes években élesztették újjá. Az AXN tematikus csatornája, az AXN Sci-Fi a sorozatnak ezt a második, Emmy-díjas vonalát vetíti, amely eredetileg 1995 és 2002 között ment a Showtime, majd a Sci Fi Channel műsorán. A szériát január 25-től, péntekenként 22 órától láthatjuk.

Mondhatni, hogy a második sorozat sikeresebb volt, mint az első, tekintve, hogy amíg a 1963 és 1965 között sugárzott eredeti csak két évadból állt, addig a kilencvenes évek újrája - talán az akkor divatos sci-fiknek köszönhetően - már hét évadot, összesen 154 epizódot ért meg.

A sorozat egyfajta tudományos-fantasztikus antológia, a tekintetben, hogy az epizódok nem alkotnak összefüggő történetet, nincs közvetlen folytatásuk, sem állandó szereplőik. Mindegyik részben közös azonban a téma, a tudomány térhódítása, ami nem feltétlenül jár kedvező következményekkel. Az első rész például a Marsról elhozott élőlényekről szól, akiknek viselkedését a tudósok nem képesek irányítani.

A Végtelen határok-ban számos olyan színész felbukkan, akit más nagy sikerű sci-fi sorozatból is ismerhetünk, így újra láthatjuk például a Star Trek Spock kapitányát, Leonard Nimoyt, a Csillagkapu Sam Carter századosát, Amanda Tappinget vagy éppen William B. Davist, aki a cigarettás férfit alakította az X-akták-ban.