Az Ötödikes volt az év bukása

Vágólapra másolva!
Tízezernél több olvasónk szavazott a tavalyi év televíziós műsoraira. A tévézők szerint két TV2-es vetélkedő és egy RTL-es sorozat bukott legnagyobbat.
Vágólapra másolva!

10 341 olvasónk szavazott a 2007-es év televíziós műsorait osztályozván, és közel harmaduk (33,1 százalék) vélte úgy, hogy az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? című, péntek esti vetélkedő volt az év bukása. Hiába a csatorna Jolly Jokere, Till Attila, hiába olyan a formátum, hogy azt érti és szeretheti gyerek, anyuka vagy nagyapó is, a műsor folyamatosan nagyon alacsony nézőszámot szállított. A gyerekek nem hétköznapi srácok, hanem sokak szerint stréber nagyokosok, a kérdések nagy része érdektelen, lényegtelen, napi dolgokban teljesen hasznavehetetlen volt.

Olvasóink 26,2 százaléka, 2710 szavazó gondolta úgy, hogy a Sváby-féle Egy a 100 ellen volt az év bukása. Ebből - mivel napi műsor volt - jóval több adás is készült, mint az Ötödikes-ből, de hiába a komoly invesztíció, a csillogó díszlet, a hatalmas promóciós kampány, a halálsávban, a Barátok közt ellen pillanatok alatt megbukott a kvíz, és a csatorna csak vonszolta magával hetekig-hónapokig a műsort, a rossz nézettség ellenére: nem volt mit előkapni a bűvészkalapból.

A szavazók 21,4 százaléka ugyanakkor úgy látja, hogy az RTL-nél volt az év buktája, mivel a csatorna minden erőfeszítése ellenére (címcserék, időpont-módosítások) is csúnya zakókat tudott csak felmutatni az Ugly Betty - Címlapsztori. Az elcsúfított America Ferrerával jelentkező Betty, a csúnya lány amerikai remake-je minden keserves igyekezet ellenére is teljesen hidegen hagyta a népet, a tévézők meg úgy fordultak el tőle, mint egy férfi, ha igazán ronda nőt lát a buszon.

Forrás: [origo]

Ötszáznál több voksot kapott még a nyáron még jól rajtoló, ám később gyengébb sávba száműzött TV2-es Favorit, a Viasat3 Sofőrök című realityje (annak ellenére, hogy a csatorna közlése szerint a legnézettebb műsoruk volt, és nagyon elégedettek voltak vele), illetve az MTV A Társulat című produkciója, mely igazából csak berregtette a motort, és most indul be, tavasszal.