House szökött rabot vert

Vágólapra másolva!
Közel 1,5 milliós nézettséggel ment itthon a múlt héten a TV2 orvosos sorozata, ezzel pedig a mogorva doki eltángálta A szökés fegyenceit. Ennek ellenére sem temetői a hangulat a nézettségben vezető RTL-nél sem, mert szokásos, esti műsorai rendületlenül jól teljesítenek.
Vágólapra másolva!

2008 első hetén ugyanazon műsorokat találjuk a nézettségi lista élmezőnyében, mint korábban, azaz az új év nem változtatott sokat a nézői szokásokon. 2,23 millió magyart érdekelt a Barátok közt legnézettebb része, 2,19 millióan tapadtak a képernyőre 2-án, mikor a Fókusz ment, és 2 millió 83 ezer honpolgár informálódott a január 6-i Tények-ből. Az RTL új vetélkedője, A széf is igen jól teljesített, bő kétmillió nézője volt az év második napján. Bud Spencer megunhatatlan, a Piedone Egyiptomban alatt 1,65 millió magyar mosolygott átszellemülten a csattanós pofonok láttán. A Napló is jól ment, nagyon régen volt 2 milliós nézettség fölött.

Az MTV szilveszterkor volt igen kedvelt. Hétfőn, december 31-én este futott az m1 három legnézettebb műsora, az Önök kérték (1,53 millió néző), a Tiszta kabaré (1,43 millió) és a Csendül a nóta (1,4 millió, bár ez éjfél után kezdődött).

Ötven alatti felnőtt nézők

A kereskedelmi célcsoportnál hasonló az élmezőny, mint a teljes lakosság esetében. Folytatta magabiztos menetelését a Barátok közt, volt olyan Fókusz, mely 44,2 százalékos közönségaránnyal futott. A harmadik helyen viszont már nem a Tények, hanem az RTL Híradó-ja található. House doktor érte be a negyedik helyre, nagyon alázta a korábban gyakran erős ellenfélnek bizonyuló A szökés-t. A TV2 még a Napló korrekt eredményének is örülhetett, a vasárnapi magazinműsor ötödik lett a célcsoportban, 35,6 százalékkal futott, három százalékot vert rá arra a Cobra 11-re, melytől korábban számos alkalommal csúnyán kikapott.

Valamelyest talán javult a közönségarány pár olyan TV2-es sorozatnál, mely a halálsávban küzd az életéért, az RTL-es szappanopera ellen. A Shark, a Szellemekkel suttogó és a Monk 23 százalék körül jegyzett a múlt héten, holott előtte 20 alatt is voltak. Rejtély a Jericho: hiába kalandos és fordulatos a sorozat, és hiába van előtte a bitang erős House, a teljes lakosságnál és a célcsoportban is csak 20-21 százalékra képes.

Heti átlagok

A különleges hetet, melyet a szilveszter indított, 1,2 százalékkal nyerte az RTL Klub a TV2 előtt (előbbi 24,6, utóbbi 23,4 százalékkal villantott), az m1 pedig csak 11,8 százalékot ért el végül, holott 2007 utolsó napján még minden ötödik tévéző az MTV-t választotta. Érdekesség, hogy a TV2 megszorongatta a piacvezetőt a 18-49-es célcsoportban is, 1,2 százalék különbség volt, az egész napot vizsgálva. Estére elhúzott viszont az RTL Klub, öt és fél százalék lett a differencia a főműsoridőben.