Vezetőváltás a TV2-nél

Vágólapra másolva!
Új programigazgatót nevezett ki a TV2 Gyöngyössy Bence személyében. A szakember a jövőben a csatorna gyártott műsoraiért, a vásárolt sorozatokért és filmekért, a műsorstruktúra kialakításáért és a program-kutatásért felel. Elődje, Poich Lóránd február 1-től tanácsadóként folytatja munkáját a csatornánál.
Vágólapra másolva!

Sokéves tapasztalattal rendelkező szakembert nevezett ki a TV2 az egyik kulcsfontosságú területének vezetőjévé. Gyöngyössy Bence, a TV2 új programigazgatója, az RTL Klub alapító tagja, valamint 1997 és 2001 között a kereskedelmi csatorna programigazgatója volt.

A szakember nevéhez fűződik több olyan mai napig is a képernyőn jelentkező műsor bevezetése mint a Legyen Ön is milliomos, a Kész átverés show, a Mónika és a Heti Hetes. Az utóbbi években producerként és rendezőként olyan filmekkel dolgozott mint a Hippolyt, a Meseautó, az Egy szoknya, egy nadrág és az Egy bolond százat csinál.

"Örömömre szolgál, hogy 5 év után visszatérhetek a kereskedelmi televíziózás világába. Megtiszteltetést és egyben kihívást jelent, hogy részem lehet abban a folyamatban, hogy a TV2 meghatározott időn belül piacvezetővé váljon" - nyilatkozta Gyöngyössy Bence, a TV2 új programigazgatója.

Változások a TV2-nél

A TV2 és a csatornának számos műsort gyártó Interaktív háza táján is számos változás következett be az elmúlt időkben. Miután tavaly a ProSiebenSat.1 megvette a Magyarországon a TV2-ben érdekelt európai SBS csoportot, távozott a csatorna éléről Kereszty Gábor, aki műsorgyártásért felelős alelnök lett a csoporton belül. Az új vezérigazgató Várdy Zoltán, a korábbi kereskedelmi igazgató lett - az ő helyére pedig Kovács Krisztián érkezett.

Még májusban távozott a csatornától Rényi Ádám is, korábbi PR-csoportvezető, aki röviddel később az RTL Klubnál kötött ki, kommunikációs igazgatói poszton. Korábbi főnöke, Lóránt Gergely, a TV2 marketing és PR osztályvezetője szeptember elején, saját elhatározásból kérte munkaviszonyának megszüntetését. Persze a képernyőn is voltak változások, elég a Havas-botrányra gondolni.

2007 szeptemberében ráadásul távozott Sváby András az Interaktív éléről, azaz a mostani váltás is TV2-nél zajló folyamatokba illeszthető.