Másfél milliós büntetés pucérkodásért

Vágólapra másolva!
Az ABC majd' másfél millió dolláros büntetésnek néz elébe az NYPD Blue, vagyis a New York rendőrei zuhanyzós jelenetéért.
Vágólapra másolva!

Az amerikai ORTT, vagyis a Federal Communications Commission (FCC) 1,4 millió dollárra (246 millió forintnak megfelelő összegre) büntette az ABC-t az NYPD Blue egyik jelenetéért, amelyben egy fiú meglepett egy nőt zuhanyozás közben. A képen a nő feneke és egyik melle látszódott: ez zavart több nézőt, akik este tíz előtt nem számítottak ilyesféle jelenetre a tévében.

A BBC értesülése szerint a kiszabott bírság a második legmagasabb összegű büntetés, amit az FCC valaha kirótt: a Without a Trace (Nyomtalanul) egyik epizódjáért 3,6 millió dollárt kellett volna fizetnie a CBS-nek, a fellebbezés után ez azonban 300 ezer dollárra csökken.

Az ABC is fellebbez a döntés ellen, így még nem biztos, hogy ekkora összegű büntetést kell fizetnie. A csatorna szóvivője elmondta, hogy a műsor előtt figyelmeztették a szülőket, és különben is, "az NYPD Blue naturális ábrázolásmódja jól ismert a közönség körében".

A sorozat eredetileg 1993 és 2005 között futott a csatornán, és ez idő alatt több Emmy- és Golden Globe-díjat nyert. A műsor ötletgazdáját, David Milchet a káromkodós western, a Deadwood író-producereként is ismerhetjük, aki jelenleg új zsarus sorozatán, a Last of the Ninth-en dolgozik az HBO-nak.