Akikből soha nem lesz megasztár

Vágólapra másolva!
Ami nálunk a Megasztár, az USA-ban az American Idol. Itthon is sokat nevettek a nézők a selejtezők során kiszórt tehetségteleneken, odaát is kuncognak a minimális hangi adottságokkal rendelkezők előadásain.
Vágólapra másolva!

Az American Idol 2002 júniusában kezdte sikerszériáját az Egyesült Államokban, tehát jóval előbb, mint itthon a Megasztár. Az angol Simon Fuller Pop Idol című tehetségkutatója volt a nagy előd, de az USA-ban még nagyobb lelkesedéssel nézik: immár a hetedik széria megy. Természetesen ott is akadnak meghökkentő figurák, akik körülbelül egy egyhetes szivárványos guppi önismeretével és egy kigyúrt, kopasz verőember magabiztosságával bírnak, ugyanakkor annyi hangjuk sincs, ami megtöltene egy kétszer két méteres cellát. A nem tudni miben bízó önjelölt énekesek próbálkozásai közül csemegéztünk.

Az elsőn egy philadelphiai szemüveges, bajszos úr integet jókedvűen, tán megivott egy feles whiskyt reggelire, hogy elillanjon a lámpaláz, hogy meglegyen a kellő magabiztosság. A civilben talán könyvelő dalnokjelölt a különben nem extravagáns ruházatára még felhúzott egy párducmintás, bő mellényt, és ebben lépegetett serényen, önmagának adva a ritmust. A videó másik sztárja egy jóval fiatalabb, szőke kislány: a hangja ugyan nem komikus, de az igen, hogy a végtelenül egyszerű szöveget is elfelejti, így rezegtetéssel próbál kimászni a gödörből.

A második videónk Dallasból való: a hölgyversenyző kezének játéka érdekesebb, mint a hangja, a barna pólós fiatalember pedig egy igen régi Bon Jovi-dallal próbálja megmászni a világhír felé vezető lépcsőket. Előadása elmenne egy régi, pesti bérházban rendezett gimis házibuli záróakkordjaként: körülbelül így énekelne egy cseresznyepálinkától megrészegült 17 éves is a gangon, éjjel kettőkor, a nyugdíjas szomszédok legnagyobb örömére.

Forrás: [origo]

A harmadik videó nem többet és nem kevesebbet ígér, mint az embert, akinek a világon a legkevesebb hangja van - persze a Budapest tévén feltűnt legendás Lexike után. A 19907-es sorszámmal induló fekete fiú igazából beszédre alkalmas hanggal sem rendelkezik, így alighanem egy fogadást veszíthetett, és csak ezért tűnt fel a meghallgatáson. Bár afroamerikai, hangja talán egy rosszban settenkedő, tejfölt majszoló kiscica megijesztésére sem lenne alkalmas. A videót egy parókába s női ruhába öltözött masszív, nagydarab férfi egészíti ki, hogy igazán élvezhető legyen.