Bíróságon a Maffiózók atyja

Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik a Maffiózók alkotójának, David Chase-nek a pere: állítólag más is segített neki a sorozat megírásában.
Vágólapra másolva!

David Chase-t egy volt bíró, Robert Baer perelte be, aki azt állítja, hogy Chase-szel együtt dolgozta ki a Maffiózók alapkoncepcióját, de ötleteiért egy fillért sem kapott. Az ügy kétszer járt már bíróságon, de Baer keresetét mindkétszer elutasították.

A férfi most újabb húzással állt elő: megígérte, hogy a szerdán kezdődő per során tanúként bemutatja az igazi Tony Sopranót, vagyis azt az embert, akiről a sorozat főszereplőjét mintázták. (Bár, ha ő valójában is egy gengszter, kevéssé valószínű, hogy önként vonul be a bíróságra.)

A korábbi perek során Chase elismerte, hogy Baer - volt bíróként - segítette őt a bűnözőkkel kapcsolatos kutatásaiban, de arról szerinte szó sincs, hogy a férfi akár egyetlen saját ötlettel vagy sorral hozzájárult volna a Maffiózók-hoz: Baer erre vonatkozó állításait egyszerűen "egocentrikus képzelgéseknek" nevezte.

Chase a Maffiózók előtt a nézők számára ismeretlen író volt, aki a sorozattal egycsapásra a legmenőbb producerek közé tornázta fel magát - igaz, népszerűsége a rajongók körében jócskán megcsappanhatott a széria ellentmondásos befejezése miatt. Mindenesetre a Maffiózók több szakmai díjat nyert, Chase pedig jó pár millió dollárral lett gazdagabb.