Nem tréfált az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Igaz, hogy Doktor House a teljes lakosságnál és a kereskedelmi célcsoportban is lenyomta Michael Scofieldot és spanjait, de ennél több öröme nem nagyon volt múlt héten a TV2-nek, mert nagy riválisa magabiztosan gyűjtötte be a skalpokat. Heti nézettség, elszomorítóan kevés izgalommal.
Vágólapra másolva!

Az év 48. hetében az m1 műsorát a teljes, tévéző lakosság 11,7 százaléka választotta, ennek nagyjából duplája ment a TV2-re, 28,7 százalékos átlagos nézettséggel pedig újfent az RTL Klub nyert. A kereskedelmi célcsoportban, az ötven alatti felnőtteknél majdnem 30 százalékot ért el az RTL, ettől bő nyolc százalékkal elmaradt a TV2, az m1 pedig továbbra sem komoly tényező a fiatal tévézőknél, hosszú távú stratégia kell a visszaszoktatáshoz.

A legnézettebb műsor ezúttal az erős kvíz és a kedvelt szappanopera közt megbúvó Fókusz volt, múlt csütörtökön 2,21 millióan figyelték, talán női melleket is mutogattak, akárcsak tegnap. Ugyanezen estén volt a legerősebb a Barátok közt, a szappanopera 2,17 millió nézője sem ok a pityergésre. A Csillag születik is igen jól tartja magát, kétmilliós átlagnézettséggel ikszelte be a hetet, a bekapcsolt tévék 44 százalékán ez ment szombat este. A TV2 legnézettebb műsora a Tények volt (1,54 millió), a Napló 1,45 milliós nézettséget hozott, és a 10. helyre ért be. Bővebben a 2. oldalon.

Az MTV-nél az idősebb korosztály láthatóan nem unja Kordáékat, mert a Csináljuk a fesztivált közelítette az egymillió nézőt. 900 ezer fölött volt a nem éppen tiniknek készülő Önök kérték, 800 ezer fölött zárt a lottóshow és A tévé ügyvédje. 700 ezernél több tévéző tapadt az m1-re, amikor a Kékfény vagy a Tiszta kabaré ment. A Tűzvonalban alatt 678 ezren rémültek meg, mikor lelőtték Stohl Bucit, azaz Bordás Attilát. A Társulat 600 ezer alatt ragadt.

18-49

A kereskedelmi célcsoportban büntetett az RTL Klub, az első tíz helyen RTL-es műsor áll, így a héten a TV2 csak olyan kis sikereknek örülhetett, hogy Doktor House leverte A szökés-t, ha nem is nagy differenciával. A Barátok közt itt sem tudott első lenni, mert a fürge Pókember megelőzte, 46,9 százalékot csinálva a célcsoportban, amiért jutalomból igazán megérdemel egy legyet, de minimum egy kövérebb muslincát. Jól menetelt a Fókusz, hozta a szokásost Gálvölgyi, a Pókerarc, a Csillag születik. Győzikét már csak a fiatal, tévé előtt ülő fogyasztók 34 százaléka nézi, de így is beért a 9. helyre. Bővebb lista a 3. oldalon.